AcasăEvenimentÎNFIORĂTOR - Ultimele clipe ale pasagerilor din avionul A320 prăbușit în Alpii...

ÎNFIORĂTOR – Ultimele clipe ale pasagerilor din avionul A320 prăbușit în Alpii Francezi

DISTRIBUIȚI

Comandantul Airbusului A320 al companiei Germanwings a strigat la copilotul său, suspectat de a fi prăbușit în mod deliberat avionul cu 150 de persoane la bord, deschide naibii ușa cabinei de pilotaj, în timp ce pasagerii urlau cu câteva minute înainte de catastrofă, potrivit înregistrărilor de zbor ascultate de Bild am Sonntag, relatează AFP.

Datele înregistratorului fonic recuperat la locul prăbușirii în sud-estul Franței, evocate deja joi de procurorul din Marsilia, arătau cum copilotul a blocat ușa cabinei de pilotaj după ieșirea momentană a comandantului de bord, înainte de a precipita avionul spre sol.

Potrivit ediției duminicale a cotidianului german Bild, care afirmă că a ascultat aceste înregistrări, primele 20 de minute de zbor au fost o ocazie de schimburi banale între pilot, Patrick S., și copilotul Andreas Lubitz.

Pilotul îi spune printre altele copilotului că nu a avut timp să meargă la toaletă la plecare, la Barcelona.

La 10.27, aparatul a atins altitudinea de croazieră (aproximativ 11.600 de metri), pilotul îi cere lui Lubitz să se pregătească de aterizare la Düsseldorf. Acesta rostește câteva cuvinte: Sper, vom vedea.

Apoi, copilotul îi spune comandantului că poate acum să meargă la toaletă. Trec două minute și pilotul îi confirmă copilotului că poate „prelua comanda”.

Se aude zgomotul unui scaun, o ușă care se închide: comandantul a ieșit din cockpit pentru a se duce la toaletă. Andreas Lubitz este singur la comanda avionului.

10.29: Aparatul începe să coboare, notează Bild.

La 10.32, controlorii aerieni francezi încearcă să contacteze aparatul, în zadar. În avion, aproape în același timp, sună o alarmă.

Curând după aceea, se aude o izbitură, ca și cum cineva încerca să intre în cabina de pilotaj, scrie Bild. Apoi vocea pilotului: Pentru numele lui Dumnezeu, deschide ușa. Lubitz s-a blocat în cockpit, singur la comandă.

În avion, pasagerii încep să țipe, notează ziarul.

La 10.35, se aud noi lovituri, cu ceva de metal, în ușa cabinei de pilotaj, pe care pilotul încearcă în mod clar să o deschidă cu un topor.

Apoi, 90 de secunde mai târziu, o nouă alarmă, în timp ce aparatul este la 5.000 de metri altitudine.

Comandantul strigă: Deschide naibii ușa!

La 10.38, se aude respirația copilotului, singur în cabina de pilotaj.

În jurul orei 10.40, Airbusul se lovește de un munte, se aud urletele pasagerilor. Acestea sunt ultimele sunete înregistrate, mai scrie Bild.

Andreas Lubitz este suspectat că a prăbușit intenționat Airbusul A320 Germanwings marți în Alpii francezi, în timp ce era la comandă, provocând moartea a 149 de persoane în plus față de a sa.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA