spot_img
AcasăLIFEINEDIT - Unul dintre cele mai frumoase sate din lume (VIDEO)

INEDIT – Unul dintre cele mai frumoase sate din lume (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

INEDIT Oamenii din toată lumea își decorează casele, dar puţini au reuşit să ajungă la performanţa celor din Zalipie, un sat din Polonia. De aproape 100 de ani femeile din localitate pictează flori multicolore pe mobilier, case, fântâni şi chiar în biserică.


Nimeni nu ştie exact de unde a pornit tradiţia pictării caselor în Zalipie. Legenda locului spune că gospodinele şi-au dorit să cureţe petele de fum de pe pereţi şi până la urmă au găsit o metodă inedită de a le acoperi: au pictat flori în culori vii. Mulţumite de rezultat, au făcut din asta o artă. Desenele se reînnoiau an de an şi deveneau din ce în ce mai sofisticate.

Citește și ULTIMA ORĂ – Incendiu la Ariniș după ce o anexă gospodărească a fost lovită de fulger (VIDEO)

INEDIT  S-au extins, apoi, şi la alte obiecte. Aşa se face că în Zalipie poţi găsi astăzi fântâni pictate, ghivece, copaci, sau chiar căsuţa câinelui.

În sat există o casă-muzeu care a aparţinut Felicjei Curylowa, o femeie care a devenit atât de pasionată de acest obicei încât a pictat flori pe orice suprafaţă posibilă din casuţa ei cu trei camere. Este singurul obiectiv turistic oficial al satului care, de altfel, este un muzeu în aer liber.

În mica localitate poloneză trăiesc mai puţin de 800 de locuitori. Anual, aceştia organizează o competiţie de pictură pe case şi obiecte, pentru a ţine tradiţia în viaţă. Un obicei care face din Zalipie unul dintre cele mai frumoase sate din lume.
Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA