spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICINEDIT - O olandeză demonstrează, prin desenele ei, că iubeşte Maramureşul

INEDIT – O olandeză demonstrează, prin desenele ei, că iubeşte Maramureşul

DISTRIBUIȚI

O olandeză de 32 de ani care şi-a părăsit ţara natală pentru a se stabili în Maramureş demonstrează prin lucrările ei de pictură cât de mult iubeşte ţara de adopţie. Pe site-ul pe care şi l-a făcut, prezentarea este mai mult decât elocventă în acest sens.

„Numele meu este Eveline Bervoets şi m-am născut în urmă cu 32 de ani în Olanda. De curând am început să desenez lumea din jurul meu care s-a schimbat doar foarte puţin de cinci ani de când m-am mutat din oraşul meu natal, din Olanda, într-un mic sătuc din nordul României. Eu şi prietenul meu am început o viaţă nouă în Breb, împreună cu fetiţa noastră de trei ani şi locuim într-o casă mică dar tradiţională de lemn, la marginea satului care este aşezat la poalele munţilor.

12751872_1172277549456960_1634051480_oViaţa de zi cu zi m-a făcut să încetinesc ritmul în timp ce pacea pare să urmeze ritmul naturii şi al anotimpurilor. Stilul de viaţă din sat este foarte pur şi relaxant şi este aproape la fel cum te-ai întoarce în timp. Pentru mine localnicii sunt o sursă de inspiraţie cu toate cunoştinţele lor şi meşteşugurile pe care noi le-am uitat de mult. Învăţ în fiecare zi şi îmi petrec timpul în natură şi descopăr la fiecare colţ câte o micuţă comoară.

Să fac lucrurile cu mâna mea este ceva ce fac de când mă ştiu şi asta mă face să mă simt copil din nou, de parcă m-aş juca”, scrie aceasta.

Împreună cu soţul şi-a deschis un hostel la Breb, „Babou Maramures” unde cazează turişti dar între timp pictează tot ceea ce vede. Absolventă a Universităţii de arte din Amsterdam, pictoriţa încearcă diferite tehnici în lucrările ei.
„Sper că aceste frumoase bucăţi de lume vor sclipi în picturile mele şi vă vor inspira şi pe voi”, scrie artista.
Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA