AcasăActualitateINEDIT – Lecție practică de agricultură profitabilă predată de elevii unui liceu...

INEDIT – Lecție practică de agricultură profitabilă predată de elevii unui liceu din Maramureș

DISTRIBUIȚI

INEDIT  Agricultori încă de pe băncile școlii. Elevii liceului tehnologic din Seini, județul Maramureș, se mândresc cu o recoltă bogată de spanac și pregătesc acum cultura de roșii. Serele și solariile școlii sunt pline de plante, iar marfa este livrată proaspătă direct pe mesele localnicilor. Liceenii muncesc în cadrul orelor de practică și sunt încântați că recolta lor se vinde ca… pâinea caldă, potrivit Digi24.ro.

„Prima dată în solar am avut nevoie de lucrarea solului, pregătirea patului germinativ. După aceea l-am semănat și avem nevoie, la spanac, că îi place umiditatea în sol, după cum vedeți avem irigație tot timpul”, a explicat Călin Krausz, elev la profilul Agricultură.

Elevii Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” din Seini învațã, încã de pe bãncile școlii, cum sã devinã agricultori. Odatã însușitã partea teoreticã la orele de curs, urmeazã practica în cele şase solarii și două sere din curtea instituției.

„Insistăm sa creăm un elev care să devină un bun antrenor, specialist în partea lui de pregătire: agricultură, respectiv economic, dar în același timp să devină și un om de afaceri”, a precizat Mihai Pop, directorul Liceului Agricol din Seini.

Elevii participã cu drag la orele de practicã unde sunt îndrumați de profesori.

 

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA