Acasăsinucidere maramuresINEDIT - În 2018 va fi lansată prima mașină zburătoare

INEDIT – În 2018 va fi lansată prima mașină zburătoare

DISTRIBUIȚI

Terrafugia, o celebră companie americană pregătește încă din 2009, un prototip de maşină, ce va fi lansat în 2018 Este vorba despre un vehicul zburător, TF-X, cu două aripi pliabile, având câte un motor atașat la fiecare dintre acestea. Acest model de mașină va putea fi cumpărată de oricine, în opt ani de la lansarea ei oficială. Vehiculul va avea o viteză de croazieră de 322 km/h. Mașina nu va avea pilot, iar pasagerul va trebui să scrie într-un computer destinația, înainte ca vehiculul să decoleze. În momentul apariției pe piață al acestei mașini, prețul va ajunge undeva la circa 261.000 de dolari.

Capacitatea disponibilă a vehicolului este de patru locuri. Mașina zburătoare are un sistem de propulsie hibrid, care învârte roțile și rotoarele cu ajutorul cărora zboară atunci când e în aer. Este necesar ca viitorii proprietari să aibă pe lângă permisul de conducere și un brevet care se obţine după ce pasagerul are la activ minim 20 de ore de zbor. În cazul în care apar situații neprevăzute ce ar putea pune în pericol viaţa pasagerilor, Terrafugia TF-X dispune de un sistem complet de parașute care rezolvă problema aterizării forțate, fără a fi în pericol pasagerul ori să cauzeze daune majore. Mașina se alimentează ca orice mașină, de la benzinărie.

Proiectanții acestui vehicul sunt Carl Dietrich, Samuel Schweighart, Alex Min și Anna Mracek Dietrich. Ei considera că acesta este un vis al lor care va deveni realitate mai devreme decât se așteptau. Chiar dacă prototipul va fi lansat peste doi ani, mașina zburătoare va putea fi văzută cel mai devreme pe șosele și în aer, abia în anul 2022. Un model asemănător a fost prezentat recent cu ajutorul unei animații video, în cadrul întâlnirii anuale a Asociației Aeronavelor Experimentale din Oshkosh, Wisconsin.

Stirideactualitate.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA