spot_img
AcasăNews AlertINEDIT | Doi maramureșeni simpli, invitați de onoare la încoronarea prințului Charles...

INEDIT | Doi maramureșeni simpli, invitați de onoare la încoronarea prințului Charles ca Rege al Regatului Unit

DISTRIBUIȚI

Foto: Facebook.com

Doi oameni simpli, din Maramureș, sunt invitați de onoare la ceremoniile de încoronare de la Londra. Este vorba despre familia care l-a primit pe Charles la Breb, în urmă cu 12 ani. Digi24 a făcut posibilă această călătorie, care pentru cei doi maramureșeni a fost surpriza vieții.

Soții Bozai din Breb, Maramureș, sunt unii dintre norocoșii care l-au cunoscut pe Regele Charles și chiar au avut ocazia să stea cu el la masă. Suveranul Marii Britanii a făcut o vizită la Breb în urmă cu 12 ani, iar Ioan Bozai l-a omenit cu horinca lui vestită. „Îmi plăcea să lucrez cu lemnul, nu eram eu mare meșter, dar mă învăța socrul, mai furam de la unul, de la altul și am ajuns să lucrez la casele Prințului Charles. După ce s-au terminat casele, a venit prințul în Breb. Mare bucurie, vine prințul. Și m-a chemat uncheșul, m-am dus am stat la masă cu Prințul Charles, am ciocnit două pahare de afânată”, povestește acesta. Acum, cei doi soți își fac bagajele să plece la Londra, scrie Digi24.ro.

Cum obiceiurile spun că în vizită nu mergi cu mâna goală, cei doi soți au pregătit și cadouri tradiționale românești: horincă și bunătăți din cămară. „Am pregătit o horincă de mere. Am pus o sticlă mai mare, pentru că noi mai avem prieteni pe acolo. O sticlă cu horincă de prune și nelipsita horincă de pere”, mai spune Ioan.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/o-sa-fim-vedete-familia-care-l-a-primit-pe-regele-charles-la-breb-in-urma-cu-12-ani-merge-la-londra-pentru-ceremonia-incoronarii-2338005

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA