Acasăsinucidere maramuresINEDIT - Au început cursurile la Universitatea de Moş Crăciun

INEDIT – Au început cursurile la Universitatea de Moş Crăciun

spot_img

DISTRIBUIȚI

Au mai rămas 55 de zile până la Crăciun! Copiii au început să se gândească de pe acum la cadourile pe care le vor primi. De aceea, la Universitatea de Moş Crăciun din Rio de Janeiro au început cursurile.


Ho! Ho! Ho! Aşa se salută studenţii de la facultatatea care pregăteşte Moşi Crăciun din Brazilia. Anul acesta s-au înscris la cursuri 200 de candidaţi, de două ori mai mulţi decât în 2014, chiar dacă la Rio de Janeiro, unde acum este vară, se topesc de căldură înveşmântaţi în costumaţia de moş la 40 de grade Celsius.
Ca să nu leşine la cursuri, facultatea le-a permis, totuşi, cursanţilor să poarte pantaloni scurţi pe sub mantiile binecunoscute. Studenţii, care trebuie să aibă obligatoriu peste 50 de ani şi burtă proeminentă, iau lecţii serioase şi trebuie să treacă examene grele pentru a obţine diploma de Moş Crăciun. Fac cursuri de dicţie, improvizaţii teatrale, expresie corporală, muzică, psihologie şi chiar iau lecţii de politeţe şi tact. Nu trec examenele dacă nu ştiu să strige perfect “Ho! Ho! Ho!”, nu cunosc toate colindele şi nu ştiu cum se cucereşte sufletul unui copil. Sunt învăţaţi de asemenea cum să se costumeze, cum să-şi pună barba albă şi să se machieze, dar şi cum să se poarte cu renii. Cel mai bătrân dintre studenţi este Hilton Ferreira, în vârstă de 81 de ani. Cu diploma obşinută, Moşii pot să-şi găsească de lucru la firme sau în magazine, în ajun de Crăciun, care se sărbătoreşte la 25 decembrie. Pentru serviciul lor câştigă între între 800 şi 850 de dolari (între 3.235-3.438 de lei). “Toată lumea vrea să fie Moş Crăciun, dar pentru a fi cu adevărat moşul simpatic trebuie să ştii să oferi multă dragoste copiilor”, a spus Voni Riberio, de 68 ani, care face această meserie de cinci ani într-un shopping center din zona turistică a metropolei.

Click.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA