AcasăLIFEÎNDRĂGOSTITE – Caz controversat în rândul Bisericii Catolice după ce două foste...

ÎNDRĂGOSTITE – Caz controversat în rândul Bisericii Catolice după ce două foste mâicuțe s-au căsătorit între ele

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNDRĂGOSTITE  Federica (Italia) şi Isabel (America de Sud) s-au întâlnit într-un centru de reabilitare a consumatorilor de droguri. Experienţa le-a apropiat, cele două îndrăgostindu-se. Pentru a-şi putea trăi povestea de dragoste, cele două au fost nevoite să renunţe la straiele sfinte. Acestea au încheiat orice legătură cu Vaticanul şi Biserica Catolică.

După 3 ani de concubinaj, cele două măicuţe au reuşit să se căsătorească. Cele două sunt printre primele cupluri de acelaşi sex care se uneasc printr-o ceremonie civilă.

Cuplul a fost binecuvântat de fostul preot, Franco Barbero, care, de asemenea a fost excomunicat din biserică pentru gândirea sa modernă şi pentru susţinerea căsătoriei între persoanele gay.

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ – Zi decisivă pentru comunitatea Gay

„Sunt două persoane minunate cu o credinţă puternică în Dumnezeu. Au discutat şi au reflectat la această decizie de foarte mult timp. În final au luat o decizie foarte curajoasă, ştiind că le va stigmatiza”, a declarat preotul, citat de metro.co.uk.

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex au devenit legale în Italia. Guvernul a recunoscut drepturile civile ale homosexualilor cu doar câteva luni în urmă. Biserica Catolică a rămas, însă, fermă pe poziţii, opunându-se legii. Primul-ministru al Italiei, Matteo Renzi a insistat că dreptul la egalitate este o prioritate.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA