AcasăActualitateSocialINDIFERENŢĂ - Băimărenii nu pun preţ pe Ziua Naţională

INDIFERENŢĂ – Băimărenii nu pun preţ pe Ziua Naţională

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ziua de 1 Decembrie a trecut aproape neobservată pentru majoritatea băimărenilor. Cu excepţia celor care au ca „sarcină de serviciu” să fie prezenţi la depunerile de coroane de la Statuia Ostaşului din Parcul Municipal „Regina Maria”, restul nu au acordat prea mare importanţă Zilei Naţionale.

„Ne-am bucurat că am avut libere patru zile şi am profitat de ele să-mi fac curăţenia de sărbători. Nu ştiu când voi mai avea timp să fac asta pentru că am înţeles că vom recupera liberele primite”, a declarat Ioana Pop,, o băimăreancă de 32 de ani.

Cu excepţia instituţiilor Statului, nimeni nu a avut liber, pentru că angajaţii din mediul privat au fost „pe baricade”. „Vă daţi seama că mulţi băimăreni au profitat să vină la cumpărături. Şi cei care sunt liberi au profitat de acest lucru aa că de ce am fi închis?”, a spus Simona B., administratorul unui magazin de haine.

Nici în ceea ce priveşte arborarea steagului, simbolul naţional, băimărenii nu au fost foarte prompţi. Dacă în urmă cu mai bine de 25 de ani flutura la toate porţile şi balcoanele din oraş tricolorul, acum cele trei culori atârnă sporadic, ici şi colo, la câte un balcon din 10. „Nu l-am pus pentru că nu l-am pus. Au izolat recent blocul cu polistiren şi nu am mai prins suportul. Probabil o voi face la anul. Oricum, să ştiţi că am steagul în suflet”, spune Ioan Bota, un pensionar de 76 de ani. „Sunt destule pe străzi, că a pus Primăria. Cred că ajung astea”, a mai adăugat bărbatul.

În rest, la o plimbare la pas prin oraş, nu prea vezi multă mişcare. Mulţi băimăreni au ales să plece pentru patru zile departe de zgomot şi aglomeraţie, fie la ţară, la părinţi sau rude, fie într-o staţiune unde este zăpadă.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA