AcasăEvenimentSportINDIAN WELLS – Simona Halep a pierdut primul set după care și-a...

INDIAN WELLS – Simona Halep a pierdut primul set după care și-a spulberat adversara

DISTRIBUIȚI

Într-o săptămână dificilă pentru familia sa, Halep, intrată direct în turul 2 la Indian Wells, a început prost partida cu Gavrilova, a pierdut primul set foarte repede, scor 2-6, dar s-a impus în celelelate două, scor 6-1, 6-2, la capătul unei partide care s-a întins pe o oră şi 51 de minute de joc.  A fost primul meci pentru Simona Halep din 21 februarie, după trofeul câştigat la Dubai. De atunci, constănţeanca a avut o perioadă de pauză, din cauza unor probleme medicale.

Simona Halep a făcut un prim set foarte slab. A câştigat fără să strălucească setul secund şi a fost mai aproape de valoare ei în setul decisiv. Toată lumea se aştepta la o victorie de „serviciu” a Simonei Halep în faţa unei jucătoare modeste din Rusia. O jucătoare care este pe locul 106 WTA, dar în special pentru că a jucat la foarte multe turnee – inclusiv din circuitul ITF (turnee de categorie inferioară) – şi a obţinut victorii la jucătoare aflate între poziţiile 150-600 WTA.

Singurele „performanţe” ale Dariei au fost două victorii la jucătoare din top 50: Belinda Bencic (32) şi Alison Riske (43). Nu a fost o victorie de serviciu. A fost o victorie cu ceva emoţii. Primul set a fost unul dezastruos pentru Halep. După un început bun, a condus cu 2-1 având şi un break, românca a pierdut 5 game-uri consecutiv, dintre care trei pe propriul serviciu. Nimic nu i-a mers Simonei în cele 5 seturi pierdute. Nu doar primul serviciu, dar şi al doilea nu a intrat aproape deloc, iar returul, armă forte a Simonei a fost de nerecunoscut. Culmea şi adversara sa a arătat că este în mare suferinţă la primul serviciu şi, chiar dacă a câştigat setul, nu a arătat mare lucru.

În setul secund, parcă speriată de faptul că a câştigat un set la numărul 3 WTA, Gavrilova nu mai joacă nimic şi pierde categoric. Dar, atenţie, nu se poate spune că jocul Simonei Halep s-a înbunătăţit. Ea a evoluat modest, a fost excesiv de nervoasă şi doar prestaţia adversarei i-a permis adjudecarea fără probleme a setului secund. Deşi după două seturi, Halep avea un game în plus câştigat, Gavrilova avea cu 2 puncte mai multe câştigate faţă de româncă. Ceea ce demonstrează că Simona şi-a câştigat ceva mai greu game-urile. Setul decisiv reprezintă de fapt o reeditare a setului secund.
Evoluţia scorului: Halep – Gavrilova 2-1 (2/6, 6/1,

Set 1 (primul serviciu Gavrilova): 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2; set Gavrilova (35 de minute)

Set 2 (primul serviciu Gavrilova): 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6 – Halep (38 de minute)

Set 3 (primul serviciu Halep):1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 6-2 – Halep (25 de minute)

Prin victoria de vineri seara (fusul orar al României), Simona Halep şi-a asigurat:

  • un cec de 31.670 USD
  • 65 de puncte care se adaugă la cele 1.610 obţinute în cele trei turnee anterioare din 2015 şi care îi conservă locul 3 în clasamentul WTA pe 2015 şi „Road to Singapore”
  • recuperarea a 65 de puncte din cele 390, pe care le are de „apărat” din 2014 în clasamentul general al WTA

Simona Halep (cap de serie nr.3) va juca în turul III contra învingătoarei din meciul dintre Sachia Vickery (SUA – 152 WTA) şi Varvara Petrovna Lepchenko (SUA – 31 WTA, cap de serie nr.26).

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA