spot_img
AcasăEvenimentSportINDIAN WALLES – Simona Halep a jucat aproape perfect și a ajuns...

INDIAN WALLES – Simona Halep a jucat aproape perfect și a ajuns în sferturile de finală. Sharapova a fost eliminată!

DISTRIBUIȚI

Pe teren se joacă game-ul 8 din setul secund. Tabela arată scorul de 4-3 pentru Halep şi 40-30 în game-ul în curs de desfăşurare. Halep serveşte, Pliskova returnează, dar românca loveşte puternic, face punctul şi este 5-3 la game-uri. În acest moment, crezând că a câştigat meciul, Halep aruncă racheta în sus, ridică mâinile, face semnul victoriei şi se repede la fileu pentru a da mâna cu adversara.

Tribunele sunt uluite, Pliskova nu înţelege ce se întâmplă şi după câteva secunde de zăpăceală, arbitrul de scaun anunţă senin, că meciul nu s-a terminat şi îi spune româncei că îi mai trebuie un game pentru a câştiga partida. Halep îşi cere scuze şi râzând se retrage, şi ia poziţia de aşteptare a serviciului advers. A fost un moment, credem rarisim în istoria turneelor mari de tenis. Dar în acelaşi timp şi singurul lucru de comentat la un meci fără istoric.

Un meci în care am văzut o cu totul altă Halep faţă de cele două jocuri anterioare, un meci în care scorul de pe tabelă nu a reflectat deloc realitatea de pe teren. Unde Simona Halep a făcut instrucţie cu adversara ei. Aşa cum în meciul precedent, seturile câştigate cu 6-1 de Halep au fost, culmea, destul de echilibrate, acum cele două de 6-4 au fost mult mai lejere, iar românca a controlat în permanenţă jocul. Şi tot o deosebire mare faţă de meciurile precedente: primul serviciu i-a intrat în proporţie de 70% (în primul set procentul a fost fantastic, 81%), în timp ce la meciul din turul III, procentul a fost de 55%.

Poate returul pe primul serviciu a fost ceva mai slab, dar pe ansamblu repetăm, am văzut o altă Halep. S-a mişcat mult mai mult şi mai bine în teren, şi, ceea ce este important, a avut un tonus excelent. Chiar şi atunci când la scorul de 3-2 şi 40-30, a făcut o dublă greşeală şi a dat cu racheta de pământ, s-a putut observa că a fost un acces de nervi pozitiv. Dacă Halep va fi aceeaşi şi în sferturi, nu ne este teamă să pregătim avancronica semifinalei cu Serena Williams.

Evoluţia scorului

Set 1 (primul serviciu Pliskova): 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 3-5, 4-5, 4-6 pt. Halep (33 de minute)

Set 2 (primul serviciu Pliskova): 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 3-3, 3-4, 3-5, 4-5, 4-6 pt. Halep

(44 de minute)

Ce a obţinut până acum Simona Halep

  • un cec de 112.270 USD
  • 215 puncte care se adaugă la cele 1.610 obţinute în cele trei turnee anterioare din 2015 şi care îi conservă locul 3 în clasamentul WTA pe 2015 („Road to Singapore”)
  • recuperarea a 215 puncte din cele 390, pe care le are de „apărat” în clasamentul general al WTA de la ediţia 2014 a BNP Paribas Open
  • şi-a mărit avansul faţă de Petra Kvitova (loc 4 în clasamentul general WTA) la 121 de puncte

Carla Suarez Navarro adversara din sferturile de finală

Simona Halep va juca în sferturile de finală contra jucătoarei spaniole, Carla Suarez Navarro, cap de serie nr.12. Navaro ocupă locul 13 în clasamentul general al WTA şi locul 10 în clasamentul WTA pe 2015 („Road to Singapore”). Jucătoarea din Spania, a avut până în sferturi următorul parcurs: 2-0 (6/1,6/1) cu Monica Puig (49 WTA), 2-1 (7/6, 6/7, 6/0 cu Anastasia Pavlyuchenkova (39 WTA) şi 2-1 (7/6, 3/6, 6/1) cu Heather Watson (43 WTA). Halep şi Navarro s-au mai întâlnit de 8 ori, fiecare câştigând câte 4 meciuri. Meciul se joacă miercuri de la ora 22.00 (ora României) pe stadium 1.

Declaraţie Halep la finalul partidei

Am dat totul pentru a caştiga astăzi şi am jucat bine. Karolina e o jucătoare foarte bună, aşa că mă aşteptam la un meci greu. Recunosc, mi-a fost mult mai uşor şi pentru că am avut în spate aceşti suporteri fantastici. Publicul m-a ajutat mult. Îmi doresc în primul rând să mă bucur de acest turneu, de faptul că am ajuns până în sferturi. Sincer, nu ştiam că o voi întîlni pe Carla Suarez Navarro. Va fi foarte greu. Meciurile cu Carla Suarez Navarro au fost mereu dificile. Sper să mă recuperez fizic pentru următorul meci”.

Sharapova out!!!

Bomba optimilor de finală a explodat la 4 dimineaţa. Italianca Flavia Pennetta (cap de serie nr.15) în eliminat-o pe „Masha” Sharapova (cap de serie nr.2) cu scorul de 2-1 (3/6, 6/3, 6/2) după un meci care a durat 2 ore şi 6 minute. Din 2011, nu a mai reuşit Pennetta să o învingă pe Sharapova, iar în acest an, la simplu italianca nu a strălucit de loc la turneele anterioare.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA