AcasăActualitateSocialINDEMNIZAȚII MAJORATE CU 75% - Senatul a votat. Mai mulți bani pentru...

INDEMNIZAȚII MAJORATE CU 75% – Senatul a votat. Mai mulți bani pentru invalizi, veterani și văduve de război

spot_img

DISTRIBUIȚI

INDEMNIZAȚII MAJORATE  Senatul a votat majorarea cu 75% a indemnizației invalizilor și a veteranilor de război precum și a văduvelor de război. Potrivit proiectului de ordonanță, indemnizația invalizilor de război ajunge astfel la 259 de lei, pentru gradul I de invaliditate, veteranii de război vor primi 161 de lei, lunar iar văduvele de război tot 161 de lei.

Astfel, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92/2016, indemnizaţiile invalizilor de război se majorează de la 148 la 259 de lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate – de la 132 la 231 de lei, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate – de la 112 lei la 196 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, veteranilor de război şi văduvelor de război dacă nu s-au recăsătorit de la 92 la 161 de lei lunar.

„Apreciem că modificarea cuantumului acestor drepturi constituie o necesară compensaţie a sacrificiului făcut de beneficiari în timpul războiului şi ulterior pentru societate”, se arată în expunerea de motive a actului normativ. Pentru MApN şi MAI fondurile necesare punerii în aplicare a proiectului de act normativ se asigură cu încadrarea în bugetele anuale, aprobate.

Senatul a adoptat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 98 de voturi pentru, proiectul de lege privind aprobarea OUG 92/2016 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război şi pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

După adoptarea în Senat, actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA