AcasăActualitateSocialINCREDIBIL – Preot suspendat din funcție după o exorcizare

INCREDIBIL – Preot suspendat din funcție după o exorcizare

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

 

INCREDIBIL  Preotul Iulian Ichim, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi din Bacău, a fost suspendat de Arhiepiscopia Romanului, pentru că, în luna martie a acestui an, acesta a făcut o slujbă de exorcizare a unei femei, în biserica din incinta unității militare.

INCREDIBIL  După acea slujbă de exorcizare, preotului Ichim i-a fost ridicat dreptul de a sluji și ar urmă să fie judecat de instanțele bisericești, timp în care biserica Jandarmeriei a fost închisă, scrie publicația locală Deșteptarea. Preotul în cauză acuză însă că tot ce i se întâmplă este un abuz și o încercare de îndepărtare a să din parohia jandarmilor, în favoarea altor preoți care și-ar dori acel post.

Pe pagină să de Facebook, preotul Ichim își arată atitudinea ostilă față de ÎPS Ioachim, pe care îl consideră artizanul problemelor sale.

„Am fost la patriarhul Daniel. A spus că Ioachim a greșit de a închis biserica. Acolo sunteți în misiune… Trebuie slujbă mereu. Am să-i spun să dea drumul imediat! Eu am spus că n-ai greșit, cu restul acuzațiilor nu are treabă!. Se vede că nu face ascultate nici de patriarh și nici de Sinod!”, a scris părintele Ichim.

Reprezentanții Arhiepiscopiei și susțin însă punctul de vedere. „Din cauza unor abateri disciplinare și a unor nereguli administrative, părintele Gabriel – Iulian Ichim, preot militar la Capela „Sfânta Treime” din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău, a fost trimis în judecată Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. În acest timp, el este suspendat din funcție. Că și în cazul instanțelor civile, până la pronunțarea sentinței, preotul beneficiază de anumite drepturi, că urmare nu putem face publice elemente din acest dosar. Spre deosebire de actul de justiție civilă, în judecată bisericească se aplică principiul iconomiei, al milei și al iertării, de care sper că preotul Ichim să beneficieze din plin. Din păcate, atitudinea ostilă și declarațiile sale denigratoare din ultimele zile nu fac decât să-i agraveze situația”,  a precizat, pentru sursa citată, preotul Daniel Alexandru Zamfir, consilier eparhial și purtător de cuvânt pentru Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA