AcasăEvenimentSportINCREDIBIL - Ministerul Tineretului și Sportului consideră ilegală intonarea imnului României, la...

INCREDIBIL – Ministerul Tineretului și Sportului consideră ilegală intonarea imnului României, la evenimentele sportive interne

spot_img

DISTRIBUIȚI

Reacție incredibilă a MTS, după incidentele de la meciul de baschet feminin dintre Sepsi SIC Sf. Gheorghe și U Cluj, când suporterii gazdelor le-au înjurat pe jucătoarele oaspeților pentru că nu s-au aliniat la imnul Ținutului Secuiesc.
Elisabeta Lipă a trimis o adresă federațiilor prin care le cere să respecte legislația, care ar interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

În adresa primită de federații, MTS le transmite că ”nerespectarea dispozițiilor din Hotărârea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500-5.000 lei”. Aceasta nu interzice însă ”Deșteaptă-te, române!” la evenimentele sportive interne!

”Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;

Imnul național al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia”

Nici un cuvînt despre interzicerea intonării înainte de startul evenimentelor sportive interne. Spre exemplu, în fotbalul românesc, imnul național este intonat înainte de finala Cupei Ligii, a Cupei României și a a Supercupei României.

sursă știre antena3.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA