AcasăslolvaciaDRAMĂ REALĂ - O actriţă cunoscută a ajuns să trăiască cu 40...

DRAMĂ REALĂ – O actriţă cunoscută a ajuns să trăiască cu 40 de lei pe lună

spot_img

DISTRIBUIȚI

Din actriţa celebră, care a încântat timp de 40 de ani multe românii, actriţa Aimee Iacobescu a ajuns într-o situaţie dramatică. şi vede prea curând o rezolvare a situaţiei ei.

Actriţa Aimee Iacobescu (69 de ani) a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta, după o carieră de 40 de ani pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Actriţa îşi dă toată pensia pe medicamentele fără de care nu poate trăi şi mai rămâne cu doar 40 de lei pe lună, pentru trai. De disperare, ea a ajuns să-şi vândă lucrurile de valoare din casă, dar această soluţie este pe termen scurt.

„Tratamentul format doar din medicamente compensate, cu reţetă de la medicul de familie, înseamnă toată pensia mea. După ce cumpăr pastilele rămân cu mai nimic… 40 de lei. Şi pensia mamei mele se duce aproape toată pe medicamente, iar singurele economii le putem face la mâncare. Acum n-am nici bani de pâine. Supravieţuim datorită ajutorului financiar pe care fratele meu ni-l acordă când poate şi am tot vândut diverse obiecte valoroase din casă pentru a ne descurca de azi pe mâine. Nu sunt singurul actor din generaţia mea în această situaţie. Vai de capul nostru, aproape toţi actorii la pensie se descurcă greu, dar, din demnitate, niciunul nu spune. Mai rău decât acum n-am cum să mai ajung”, a declarat ea, pentru ziarul Ring.
Singura speranţă a actriţei este o indemnizaţie merit de la UNITER (Uniunea Teatrală din România), pentru care a şi depus o cerere în urmă cu doi ani. Din păcate însă, nu a primit un răspuns favorabil.

„Îndeplinesc toate condiţiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de la alte personalităţi marcante, deţin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe preşedintele UNITER, Ion Caramitru, şi mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizaţie mai durează ani şi că înaintea mea sunt alţii cu mai multe merite… Mi s-a părut jignitor. Aşa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Şi singura speranţă era la UNITER. Acum nu mai am nicio ieşire”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA