AcasăEvenimentIncredibil dar adevărat! Țiganii din Baia Mare au ajuns și în “The...

Incredibil dar adevărat! Țiganii din Baia Mare au ajuns și în “The New York Times”! Un foto-reportaj tendențios și plin de minciuni

DISTRIBUIȚI

Site-ul prestigioasei publicaţii americane “The New York Times” găzduieşte săptămâna aceasta un fotoreportaj semnat de Mugur Vărzariu, artist social român care se preocupă de doi ani de problema discriminării romilor.
Sub titlul “Spărgând zidurile prejudecăţii”, americanii de la “The New York Times” fac cunoscută experienţa trăită de Mugur Vărzariu într-o tabără de romi din Baia Mare. În urmă cu un an, aceştia au fost separaţi de ceilalţi locuitori din zonă printr-un zid de doi metri. Ulterior, au fost mutaţi, împotriva voinţei lor, în sediul unui fost combinat metalurgic.

Organizaţia internaţională nonguvernamentală Amnesty International a publicat un raport în care atrage atenţia cu privire la discriminarea populaţiei de etnie romă din Baia Mare. “The New York Times” compară situaţia celor 1.000 de romi de aici cu holocaustul din Al Doilea Război Mondial.

Deşi a intrat de numai doi ani în lumea fotografiei jurnalistice, Mugur Vărzariu (42 de ani) a apărut în numeroase publicaţii din întreaga lume, datorită imaginilor cu un puternic resort social pe care le surprinde.

“Nu vreau să fac poze frumoase. Am mereu în spate o idee pe care vreau să o comunic”, spune fotoreporterul român. Fotografiile sale despre romii din Baia Mare au stârnit o amplă dezbatere pe forumul site-ului american.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOREPORTAJUL REAALIZAT IN BAIA MARE

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA