spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICIncredibil cu adevărat! Uite de ce stau drepți în fața lui Băsescu!...

Incredibil cu adevărat! Uite de ce stau drepți în fața lui Băsescu! ACTUALIZARE! Lista ofiţerilor numiţi la strict secret de Oprea. Turcescu, Ungureanu, Falcă, Flutur, Boureanu, Oltean sunt coloneii PDL în MApN!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Postul de televiziune Antena 3a publicat, miercuri seara, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea, lista cuprinzând mai multe persone din viaţa publică românească, avansate în grad militar, de fostul ministru UNPR al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Cei mulţi din lista publicată de Antena 3 au primit gradul de colonel, unii având grade militare mult mai mici.
În listă sunt incluşi de-a valma politicieni, jurnalişti, foşti miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene.Printre ei şi Robert Turcescu, în dreptul numelui fiind trecută apartenenţa politică: „PDL” şi gradul acordat: „colonel”.

Foto: Ia uitati-vă la ei, doar maiori si coloneii!
Colonel a ajuns, conform aceleiaaşi surse, şi fostul prim-ministru de 78 de zile, Mihai Răzvan Ungureanu.
Printre cei avansaţi la gradul de colonel se află şi fosta secetară şefă a lui Boc, Ştefania Ferencz.
Conform informaţiilor difuzate de Antena 3, Turcescu a ajuns colonel deşi nu şi-a satifăcut nici măcar serviciul militar.
Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat la Antena 3 că Armata va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor lui Oprea, pe care îl consideră responsabil de gest, de avanasare în grad a oamenilor politici şi a jurnaliştilor.
Dacă vă întrebați de ce nu apar pe lista coloneilor și maiorilor nume precum Andreea Pora, Ion Cristoiu, Rodica Culcer, Mircea Marian, Horia Alexandrescu și multe, multele altele, răspunsul nu poate fi decât unul: aceștia sunt deja generali!
Lista:
– Apostu Sorin – PDL – Locotenent – colonel – 2011
– Arnăutu Decebal – PDL – Colonel – 2010
– Bardan Cornel Ştefan – PDL – Colonel – 2010
– Blejnar Sorin – Şef ANAF – PDL – Colonel – 2011
– Botiş Ioan – Nelu – Deputat, Ministrul Muncii – PDL 2010
– Boureanu Cristian – Deputat – PDL – Colonel – 2011
– Brînză William Gabriel – Deputat – PDL – Locotenent Colonel – 2011
– Brînză Daniel – Secretar Executiv Diaspora – PDL – Colonel – 2011
– Falcă Gheorghe – Primar Arad – PDL – Maior – 2010
– Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar Adjunct al Guvernului – PDL – maior
– Flutur Gheorghe – Preşedinte Consiliu Judeţean Suceava – PDL- Colonel 2011
– Alexandru Lăzărescu – Director TVR – PDL – colonel – 2011
– Robert Turcescu – Jurnalist – PDL – Colonel – 2010
– Mihai Răzvan Ungureanu – Premier – PDL – Colonel 2011
– Gheorghe Ştefan – PDL Neamţ – PDL – Colonel 2010
– Ialomiţeanu Gheorghe – Ministru de Finanţe – PDL – Colonel 2010
– Iliescu Valentin Adrian – Şeful Dep. pt. Relaţia cu Parlamentul- PDL- Colonel 2010
– Liviu Negoiţă – Primar sect.3 – PDL – Colonel 2012
– Oltean Ioan – Deputat – PDL Colonel 2010
– Preda Cezar Florin – Vicepreşedinte PDL – Colonel 2011

– Nicolae Bud – deputat PDL Maramureș – colonel 2010
ACTUALIZARE. Dobriţoiu: Gradele militare acordate pe nedrept vor fi retrase!

Ministerul Apărării Naţionale va organiza o comisie care va analiza modul în care fosta conducere a instituţiei a acordat gradele militare, cele acordate pe nedrept urmând să fie retrase, a declarat, joi, la Galaţi, ministrul de resort, Corneliu Dobriţoiu.

„Fenomenul este unul foarte amplu. Noi vom organiza o comisie de analiză a fiecărui caz în parte, în aşa fel încât la sfârşitul acestui proces de scurtă durată să adoptăm măsurile administrative şi legale necesare în scopul retragerii gradelor oferite în mod oneros şi redării demnităţii şi respectului pentru gradul militar”, a declarat, joi, ministrul Apărării.
Potrivit lui Dobriţoiu, chiar dacă aceste grade au fost acordate unor cadre în rezervă, ele nu sunt mai puţin importante, iar avansarea de la soldat sau absolvent la gradul de colonel este una jignitoare pentru armată.

„De regulă, avansările cadrelor militare în rezervă se fac în urma unor activităţi de pregătire a rezervei, activităţi care se încheie cu unele aprecieri de serviciu. În baza acestor aprecieri oamenii se avansează în câte o treaptă, nu ca Făt-Frumos, Fiul Iepei, să crească într-o noapte cât alţii în zece ani. Fiecare grad are impactul lui emoţional şi valoarea lui simbolistică, ori în momentul în care cineva care nici nu a trecut prin armată, sau când a văzut armata a excclamat «Uite, mamă, trec soldaţii!», a ajuns de la soldat sau de la absolvent la gradul de colonel este mult prea mult, iar instituţia aceasta nu merită jignită în acest fel”, a cocnchis Dobriţoiu.
Ministrul Apărării Naţionale s-a aflat, joi după-amiază, la Galaţi, unde a participat la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor care fac parte din Elementul de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 1 Manevră.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA