AcasăEvenimentCa la noi, la nimenea: Zone în Baia Mare cu prea multe...

Ca la noi, la nimenea: Zone în Baia Mare cu prea multe coşuri de gunoi pe mp care au costat bani grei

DISTRIBUIȚI

Cu toţii suntem nevoiţi  a merge de multe ori cu un ambalaj de plastic în mână zeci de metri până să dăm peste un coş de gunoi. În acest caz nu este neapărat vina Primăriei Baia Mare, pentru că hoţii îşi fac treaba. Azi este coş de gunoi, mâine nu mai este.

Dar sunt şi zone în oraş unde avem prea multe coşuri de gunoi pe mp. Da, municipiul Baia Mare se poate lăuda cu astfel de zone unde găsim prea multe coşuri de gunoi.

Conducerea Primăriei Baia Mare, în speţă citymanagerul Vasile Barbul, a recunoscut, pentru 2.actualmm.ro, că într-adevăr sunt cel puţin două zone în oraş unde avem pur şi simplu prea multe coşuri de gunoi pe metru pătrat. Dar, a subliniat Barbul, aşa a fost conceput proiectul. Vorbim de coşuri de gunoi plus restul amenajărilor care s-au făcut acolo care au costat peste 60.000 lei.

„Proiectul prevedea ca lângă fiecare bancă, şi în stânga şi în dreapta, să fie amplasat câte un coş de gunoi. Ceea ce eu zic că e un pic cam exagerat pentru că nu are rost să pui atâtea coşuri de gunoi. Noi vom mai face o revizuire a acestui proiect, renunţând la anumite cantităţi de gard metalic şi vom mai face încă 3 locuri de joacă. La aceste locuri de joacă noi vom pune doar câte 4 coşuri de gunoi, la fiecare colţ câte unul.

La cele care au fost cuprinse în proiect deja, nu prea mai putem să modificăm. Şi rămân acele coşuri oarecum în exces. Aici sunt şi eu de aceeaşi părere ca şi dumneavoastră. Nu ştiu câte coşuri de gunoi sunt cu exactitate, dar depinde de tipul locului de joacă. Pentru că avem 2 tipuri de locuri de joacă şi un mini-părculeţ. În funcţie de mărimea suprafeţei sunt mai multe sau mai puţine.

Exact câte coşuri de gunoi sunt nu aş putea să vă spun, dar cred că la un loc de joacă mic sunt  vreo 10 coşuri de  gunoi şi la unul mare  sunt 12 sau 13 cuprinse în proiectul  iniţial. Repet, în proiectul revizuit, la care lucrăm acum, vom prinde doar 4 coşuri de gunoi pe câte un loc de joacă.

Avem probleme de acest gen şi pe strada Mărăşeşti, un minipărculeţ unde avem oarecum în exces coşuri de gunoi. Proiectul l-am făcut noi şi l-am depus din banii de la bugetul local spre finanţare. A primit  banii şi am primit şi rambursarea banilor. Proiectul a fost făcut de Probia din Baia Mare. Locul de joacă a costat vreo 60 mii lei plus TVA”, a declarat Vasile Barbul, pentru 2.actualmm.ro.

Trebuie spus că unul din aceste locuri de joacă/minipărculeţ cu prea multe coşuri de gunoi este cel situat la intersecţia Bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri. Locatarii respectivei zone susţin că s-au cheltuit bani inutili  cu aceste coşuri de gunoi, mai ales că acel minipărculeţ nu este folosit de regulă decât de cei care locuiesc în zonă. Şi atât.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA