AcasăEvenimentINCONȘTIENȚĂ LA SATU MARE – 8 jurnaliști, printre care și din Maramureș,...

INCONȘTIENȚĂ LA SATU MARE – 8 jurnaliști, printre care și din Maramureș, în izolare. Autoritățile se fac că plouă

spot_img

DISTRIBUIȚI

INCONȘTIENȚĂ fără margini a autorităților din Satu Mare. 8 jurnaliști, sătmăreni și maramureșeni, au filmat la mijlocul acestei săptămâni un bărbat venit din Italia, care amenința cu evadarea din carantină. Toate acestea s-au întâmplat în Satu Mare, chiar în fața unuia dintre centrele pentru carantinare din județ.

Ca urmare a testării persoanelor din carantina instituționalizată, o persoană a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Care persoană? Exact aceea care, în urmă cu doar câteva zile, vorbea prin gard cu jurnaliștii, amenințând cu evadarea. Cum s-a aflat despre faptul că acest bărbat a fost testat pozitiv? Cu ajutorul presei… din Maramureș. Nu e o noutate pentru nimeni faptul că diferența de comunicare a autorităților Maramureșene, față de cele din județul vecin, este de la cer la pământ. Totuși, în momentul în care este în joc viața unor oameni, respectiv riscul de a se porni efectiv un focar de coronavirus chiar aici, nimeni nu s-ar putea gândi că autoritățile ar fi atât de inconștiente încât să nu anunțe. Uite că, totuși, se poate.

Vă prezentăm mai jos ce spun jurnaliștii sătmăreni de la ObiectivSM, respectiv PresaSM:

Aș vrea să vă pot arăta print screenuri de la conversațiile presei cu autoritățile pe tema coronavirusului și cum autoritățile ajung să ne râdă în față când o colegă le bate de pământ toată ancheta epidemiologică.

Mai pe scurt, autoritățile l-au întrebat pe cel depistat cu coronavirus ”ba frate, cu câte lume ai intrat în contact?” și omul zice senin “o persoană”. Asta fără să conteze pentru nici o autoritate că la tabere, unde a fost omul carantinat, au stat toți oamenii la grămadă înainte ca unii să fie relocați, atât că nu s-au luat în brațe unul pe altul.

Când i se atrage atenția directoarei DSP ca de fapt îs peste 40 de persoane care au avut contact cu omul, directoarea se ambalează și iese de pe grup.

Nu mai zic că, din cauza incompetentei autorităților, am acum 3 colegi în izolare la domiciliu, după ce i-au luat interviu fix omului infectat. A trebui să aflăm asta de la colegii din Maramureș, cu care autoritățile discuta corect și profesionist, iar colegii maramureșeni i-au anunțat pe cei din Satu Mare că au stat în apropierea celui infectat. A fost nevoie de milogiri la autoritățile sătmărene ca să li se confirme colegilor ca” da, ala cu virusu în el e ăla cu care ați vb voi prin gard”, ca să știe colegii sa nu mai meargă la vecernie, la familie, la masă cu prietenii, ca să nu cumva sa transmită virusul.

Dacă colegii știau de aseară cine e cel infectat, ar fi stat cuminți acasă, în izolare, de aseară, fără sa ia contact cu alte zeci de persoane.

Toate astea după ce sâmbăta la amiaza ni s-a spus ca toți cei din Satu Mare din carantina au fost testați și rezultatul e negativ, ca pe seară să aflăm că de fapt avem un caz pozitiv. Doamne da-ne înțelepciune, ca dacă ne dai putere….

Ne alăturăm și noi astfel demersului colegilor noștri prin care dezavuăm modul în care gestionează autoritățile sătmărene această situație. Nu putem fi decât solidari cu colegii noștri care au încercat să își facă cât mai bine meseria pentru a fi de folos societății civile. Sănătate!

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA