Acasăsinucidere maramuresINCITANT – Începând cu această duminică, Grigore Leșe revine la TVR 2...

INCITANT – Începând cu această duminică, Grigore Leșe revine la TVR 2 cu o emisiune plină de noutăți

DISTRIBUIȚI

În această duminică, de la ora 18.30, Grigore Leşe revine la TVR 2 şi TVR HD şi vă invită să porniţi, din nou, pe Drumul lui Leşe. Ca şi până acum, este vorba de o inedită călătorie de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam, a locurilor unde lumea mai trăieşte dimensiunea magică a vieţii. Pentru acest nou sezon, Grigore Leşe a pregătit douăsprezece poveşti, din tot atâtea comunităţi, pe care le veţi urmări de-a lungul a douăsprezece duminici.

În această primă ediţie, pe Drumul lui Leşe vin femeile din Drăguş, femei care ştiu povesti şi culege plante de leac, femei înţelepte care prin horile lor duc mai departe imaginea comunităţii lor.

Dincolo de poveşti şi legende, femeile din Drăguş ne duc cu gândul la moaşele de neam care şi-au transmis înţelepciunea femeilor din satul românesc. Este vorba de Babele, strămoaşele noastre mitice, femei iniţiate în practicile divinatorii, depozitare ale înţelepciunii pământului. Cunoscătoare ale plantelor de leac, ale cântecelor rituale, ele au fost un fel de şamani ai comunităţilor străvechi, matriarhale. Reprezentările lor au rămas în Munţii Bucegi, ai Buzăului şi ai Maramureşului, pietre sacre ce veghează hotarul anotimpurilor.

În această primă ediţie, Grigore Leşe o are ca invitată specială pe conf. univ. dr. Mihaela Vosganian, compozitor.

Astfel, Grigore Leşe devine în această emisiune un liant al lumii tradiţionale cu lumea urbană, modernă, fiind deopotrivă gazdă, actor, spectator, dirijor şi mentor. Conectând ruralul cu urbanul, trecutul cu viitorul, lumea reală cu cea virtuală, Drumul lui Leşe încearcă să descopere şi să arate acea Românie tulburătoare care vrăjeşte şi inspiră pe cei ce ajung să o cunoască.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA