AcasăActualitate112INCIDENT ÎN RUSIA - Jurnalistă înjunghiată chiar în studioul radio unde era...

INCIDENT ÎN RUSIA – Jurnalistă înjunghiată chiar în studioul radio unde era angajată

spot_img

DISTRIBUIȚI

INCIDENT ÎN RUSIA Tanya Felgenhauer, o jurnalistă din Rusia a fost înjunghiată în clădirea în care funcționează postul de radio Ekho Moskvy, unde aceasta este redactor-șef adjunct, scrie The Guardian. Atacul asupra jurnalistei a avut loc, luni după-amiază în clădirea din Moscova în care funcționează Ekho Moskvy.

Un bărbat cu un cuțit a intrat în clădirea postului de radio și a înjunghiat-o pe Tanya Felgenhauer în gât. Ea a fost spitalizată”, a declarat Alexei Venediktov, redactorul-șef al postului, citat de Interfax.

Vitaly Ruvinsky, editorul site-ului Ekho, a postat pe Facebook fotografii cu polițiștii care rețin un bărbat, aparent atacatorul, iar în jur sunt pete de sânge. „Tanya este în spital, starea este este gravă, dar nu critică, atacatorul a fost reținut”, a scris el.

Echipa Ekho a raportat că atacatorul a folosit spray cu piper pe un gardian pentru a intra în studioul radio. Ekho Moskvy este una dintre puținele instituții media din Rusia care sunt independente, potrivit raportului Reporteri fără Frontiere și transmit știri critice la adresa Kremlinului, în ciuda faptului ca este deținută de gigantului energetic „Gazprom”. Felgenhauer este coprezentator al emisiunii matinale.

Deocamdată nu se știe ce l-a determinat pe bărbat să o atace pe jurnalistă. Și alți jurnaliști ai postului Ekho au mai fost atacați înainte și sunt deseori considerați trădători din Rusia.

Atacul asupra jurnalistei de la Ecjo Moskovy are loc la o săptămână după ce  un jurnalist proeminent de investigație,  Daphne Caruana Galizia, a fost ucisă cu o mașină capcană în Malta.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA