AcasăActualitate112INCIDENT GRAV – O angajată de la penitenciarul Poarta Albă a fost...

INCIDENT GRAV – O angajată de la penitenciarul Poarta Albă a fost sechestrată de deținuți

DISTRIBUIȚI

INCIDENT GRAV  Doi deținuți au sechestrat o angajată de la penitenciarul Poarta Albă. Aceștia au amenințat-o cu un cuțit și au privat-o de libertate timp de 10 minute. Cei doi deținuți au devenit violenți, au dus-o în baie pe angajată și au încercat s-o violeze. Aceasta a reușit să-i convingă, într-un final, să o elibereze și le-a povestit tot ce s-a întâmplat șefilor ei, informează Stiripesurse.

Pentru că aveau și cuțit asupra lor, cei doi ar putea primi până la 10 ani de închisoare. O anchetă a fost începută în cadrul penitenciarului.

Comunicat ANP:

În ziua de 13 octombrie 2016, o angajata a Penitenciarului Poarta Alba a fost lipsita de libertate de doi deținuți, timp de 10 minute, în baia clubului de activități.

În timpul derulării unei activități specifice de educație cu cei doi deținuți, aceștia au devenit violenți și amenințând-o cu un cuțit improvizat, au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenția de a o agresa sexual. Acționând cu tact și profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deținuți să renunțe la intenție după aproximativ 10 minute.

A fost informată imediat conducerea unității care a luat măsuri urgente de sancționare a celor doi deținuți. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

La nivelul Penitenciarului Poarta Alba s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului și împrejurările în care deținuții au intrat în posesia cuțitului improvizat.

Citește și  GRENADĂ PE GRĂNICERILOR – „Murim oameni buni! Zburăm în aer!” (VIDEO)

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor felicită angajata pentru profesionalismul și stăpânirea de sine dovedite în gestionarea acestei situații și evidențiază eforturile deosebite ale întregului personal din sistemul penitenciar care se confruntă zilnic cu riscuri și situații deosebite.

Totodată, conducerea ANP precizează că nu va tolera sub nici o formă actele de agresiune împotriva personalului, luând cele mai drastice măsuri în conformitate cu prevederile legale.

Conform articolului 205 din codul penal, lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la unu la 7 ani. Dacă fapta este săvârșită de către o persoana înarmată pedeapsa constă în închisoare și este cuprinsă între 3 si 10 ani.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA