spot_img
AcasăEvenimentINCIDENT ELECTORAL BORSA - O femeie a incercat sa introduca mai multe...

INCIDENT ELECTORAL BORSA – O femeie a incercat sa introduca mai multe buletine de vot in urna

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii maramureşeni au intervenit în cazul sesizării unui incident de natură electorală înregistrat la o secţie de votare din Borşa. Azi, 10 iunie, Poliţia Oraşului Borşa a fost sesizată cu privire la faptul că, la o secţie de votare de pe raza localităţii Borşa a avut loc un incident electoral. Astfel, un candidat la funcţia de consilier local al oraşului Borşa a sesizat o femeie care încerca să introducă în urmă mai multe buletine de vot. Având în vedere cele sesizate, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă care, din primele verificări a constatat următoarele:

O femeie de 54 de ani, din Borşa, în timp ce se afla la secţia de votare, după ce a aplicat ştampila de vot pe un buletin de vot, a încercat să introducă în urmă un al doilea buletin de vot, moment în care a fost surprinsă de către unul dintre membrii secţiei de votare.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de către art. 110 din  Legea 67/2004 privind alegerea autorităţilor publice locale

În conformitate cu Legea 67/2004,

ART. 110

(1) Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine faţă de cele votate de alegători, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum şi utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

(2) Tentativa se pedepseşte.

AFLA AICI DESPRE MITA ELECTORALA IN BAIA MARE

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA