AcasăActualitate112ÎNCHISOARE GREA - Gheorghe Chivorchian, condamnat la închisoare cu executare 

ÎNCHISOARE GREA – Gheorghe Chivorchian, condamnat la închisoare cu executare 

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNCHISOARE GREA Gheorghe Chivorchian (62 de ani), fost secretar general al Federației Române de Fotbal și ex-candidat la președinția forului condus acum de Răzvan Burleanu, a fost condamnat, sâmbătă, în ultima zi a anului 2016, la 3 ani și 10 luni de închisoare de Tribunalul Timiș, în dosarul finanțării ilegale a clubului Poli Timișoara, care a fost patronat de Marian Iancu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Chivorchian este obligat să achite și suma de 5.050.000 lei, actualizată la data plății, scrie Digi Sport.

În afara lui Chivorchian, actualul președinte al celor de la Juventus București, un alt nume mare din fosta conducere a timișorenilor a fost condamnat cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Este vorba despre Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, care a primit o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare cu executare și interzicerea drepturilor de a fi ales pentru o perioadă de trei ani după ispășirea pedepsei.

Ostaficiuc mai are o condamnare definitivă de un an cu suspendare într-un alt dosar ce nu are legătură cu sportul.

Procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, în august 2015, a şapte angajaţi sau foşti angajaţi ai CJ Timiş şi a trei foşti şefi ai FC Politehnica Timişoara SA.

Este vorba despre fostul preşedinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, şi fostul secretar Petrişor Nădăştean, acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată. Funcţionarii publici Răzvan Hrenoschi, Daniela Pepa, Dan Sabin Cionvică, Petru Borza și Mircea Marian Mihuţ au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Haic Chivorchian, Ion Negrei şi Liviu Ioan Roşca, care aveau funcţii de conducere la FC Politehnica Timişoara SA, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA