AcasămodeleÎNCHISOARE – Fostul șef ANAF Satu Mare, condamnat

ÎNCHISOARE – Fostul șef ANAF Satu Mare, condamnat

DISTRIBUIȚI

ÎNCHISOARE  Reţinut la finele lui 2014 de către procurorii DNA Oradea, fostul director al Finanțelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare de către magistraţii Tribunalului Bihor. În același dosar, milionarul negreștean Gheorghe Moiş a fost condamnat la 2 ani si 10 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea, informează Vocea Transilvaniei.

La aproape un an jumate de când au fost trimişi în judecată, inculpaţii din acest dosar şi-au aflat pedepsele din primă înstanţă. Judecătorii Tribunalului Bihor s-au pronunţat pe data de 22 iulie. Astfel, Ioan Mircea Ardelean a fost condamnat la: “8 ani închisoare in detentie si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a, b si , g cod penal , respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsa complementara, dreptul de a ocupa o functie sau exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii potrivit art 65 alin 1 cod penal” , se arată în sentinţa Tribunalului Bihor.

Milionarul Gheorghe Moiş a fost condamnat la “2 ani si 10 luni închisoare in detentie si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a II a, b si c cod penal de la 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsa complementara, dreptul de a ocupa o functie sau exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii potrivit art 65 alin 1 cod penal de la 1968. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul MOIŞ GHEORGHE astfel cum a fost modificată în ceea ce priveşte programul de supraveghere, prin încheierea penală din 26.05.2015 a Tribunalului Bihor”, se arată în încheierea penală.

Totodată, Istvan Soos a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare în detenţie şi 5 ani pedeapsă complementară.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA