AcasăLifestyleÎnchirierea unei locuințe: 6 detalii la care să fii atent

Închirierea unei locuințe: 6 detalii la care să fii atent

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/eyNDKOHUDSc

 

Închirierea locuințelor și a imobilelor este o afacere înfloritoare, din care fiecare parte contractantă are de câștigat. Proprietarii se bucură de un venit în plus, în vreme ce chiriașii se bucură de o locuință pe care o pot considera acasă. Dacă vrei să închiriezi o locuință și vrei să le oferi chiriașilor tăi un plus de confort, iată care sunt lucrurile la care ar trebui să fii atent.

Ocupă-te de siguranța chiriașilor

Dincolo de a le oferi chiriașilor un spațiu mobilat și utilat, ar trebui să le oferi acestora un spațiu sigur. Verifică așadar instalația electrică și cumpără prize de la Mathaus și întrerupătoare noi, verifică instalațiile de apă, pentru a putea remedia defecțiunile și oferă-le chiriașilor un mediu cât se poate de sigur.

 

Tot în ceea ce privește siguranța ar trebui să te ocupi și de verificarea ușii, punând accent pe sistemul de închidere, care trebuie să fie perfect funcțional. Dacă este necesar, poți înlocui ușa veche cu o ușă metalică nouă, care va garanta astfel funcționalitatea, confortul, dar și siguranța.

Oferă confort prin îmbunătățiri

Închirierea unei locuințe nu înseamnă doar să oferi strictul necesar, ci și să ai în vedere ideea de a oferi corectitudine din orice punct de vedere. Străduiește-te așadar să oferi confort prin fiecare îmbunătățire pe care o aduci spațiului locuit.

 

Dacă optezi pentru mobilă nouă, asigură-te că aceasta este funcțională și că se potrivește amenajării casei tale. Nu cumpăra spre exemplu o canapea doar pentru că este ieftină, ci încearcă să te axezi pe calitate și pe integrarea ei într-o estetică specială, care să le ofere chiriașilor senzația că îți pasă de nevoile lor.

Investește în confort termic

Înainte de a promova un anunț de închiriere, ar trebui să te întrebi dacă tu ai putea să locuiești într-o casă ca cea pe care o oferi. O locuință înseamnă mai mult decât ziduri și pardoseli, înseamnă și confort termic.

 

Dacă simți că acesta nu este destul de bine acoperit, atunci poți lua în calcul izolarea termică folosind polistiren expandat, cel mai ieftin material de izolare, sau poți opta pentru instalarea unei centrale termice.

 

În mod ideal, centrala termică ar trebui să fie precedată de izolarea termică a locuinței, deoarece izolația va păstra mai bine temperatura constantă la interior și va eficientiza din punct de vedere termic locuința, acest lucru însemnând și cheltuieli mai mici cu întreținerea.

Asigură finisajele casei

Nu închiria o locuință dacă suprafața pereților nu este igienizată. Alege să cureți și să repari suprafețele de perete, repară fisurile, golurile sau alte probleme ale acestora și mai apoi aplică o vopsea lavabilă de calitate sau o tencuială decorativă de interior. În acest fel casa va căpăta un aer proaspăt, care va conta foarte mult pentru noii chiriași.

Gândește-te la îmbunătățiri aduse locuinței

Proprietarii consideră, în mod eronat, că este suficient să oferi spre închiriere o locuință pe care ai amenajat-o cu cele mai ieftine materiale. Deși poate fi o soluție, atunci când nu dispui de suficient de mulți bani, ar trebui să ai în vedere totuși faptul că îți vei închiria locuința în funcție de îmbunătățirile aduse.

 

Gresia, faianța, parchetul, lavoarul sau cada, fiecare dintre aceste aspecte vor cântări mult atunci când vine vorba despre stabilirea unui preț corect de închiriere.

 

Realizează un inventar al produselor casei

Dacă vrei să te asiguri cu privire la faptul că bunurile tale vor fi în siguranță, atunci ar trebui să ai în vedere fie realizarea unui proces verbal cu detalii despre dotările casei, fie să stabilești o sumă inițială pe care să o percepi ca garanție, pentru situații speciale.

 

Ar trebui să știi însă că de-a lungul timpului relațiile dintre chiriași și proprietari s-au schimbat, așa că în prezent nu prea mai ai de ce să te temi. Chiriașii au devenit mai responsabili și mai atenți la regulile de închiriere, așa că bunurile tale vor fi în siguranță atunci când le închiriezi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA