AcasăActualitatePoliticÎnchideți granițele! Haos total în PDL după plecarea a doi președinți de...

Închideți granițele! Haos total în PDL după plecarea a doi președinți de filială. Frunzăverde candidează pentru PNL, iar Vâlcov din partea PSD!

DISTRIBUIȚI

Vicepreședinții PNL Mihai Voicu și Dan Radu Rușanu, împreună cu liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, au negoicat cu Sorin Frunzăverde candidatura acestuia din partea liberalilor la președinția Consiliului Județean, notează Mediafax.
„Chiar astăzi, eu şi cu colegii mei Dan Radu Ruşanu şi Marcel Vela am purtat o discuţie cu Sorin Frunzăverde în urma căreia acesta va candida din partea PNL şi a USL la Consiliul Judeţean Caraş-Severin”, a declarat Mihai Voicu.
Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a declarat, marți, că Sorin Frunzăverde va candida din partea USL la șefia Consiliului Județean. Marcel Vela a explicat că Frunzăverde va candida din partea USL, însă ca reprezentant al PNL.
„Confirm candidatura – nu înscrierea, pentru că nu am procedat încă la aspectele tehnice – din partea USL, respectiv a PNL a lui Sorin Frunzăverde la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin”, a declarat Marcel Vela.
Vicepreședintele PNL, Dan Radu Rușanu, a confirmat candidatura la Consiliul Județean lui Sorin Frunzăverde din partea liberalilor.
Președintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că nu va intra în detalii privind plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL.
„Nu voi face niciun fel de declarație până când nu va confirma Sorin Frunzăverde plecarea sa din partid”, a spus Blaga.
„Dacă Sorin Frunzăverde a luat această decizie, eu îl știu un om foarte hotărât. Nu cred că va putea fi întors. Nu au existat probleme în interiorul PDL”, a spus Blaga.
Sorin Frunzăverde l-a susținut pe Vasile Blaga la șefia Senatului. Vasile Blaga a subliniat că este obligația președintelui democrat-liberal, Emil Boc, de a discuta cu Frunzăverde și de a începe negocierile pentru ca acesta să nu plece.
„Este obligația președintelui partidului de a discuta cu fiecare membru al formațiunii”, a spus Blaga.

Democrat liberalii îl urmează pe Sorin Frunzăverde
Deputatul PDL Valentin Rusu a declarat, marți, că dacă va apărea o poziție oficială a lui Sorin Frunzăverde prin care acesta să demisioneze din PDL și să plece la PNL, el o va respecta, notează Mediafax.
„Nu am văzut o poziţie oficială a lui Sorin Frunzăverde, prin care acesta să demisioneze din PDL, să plece la PNL. Dacă va apărea o astfel de poziţie oficială, eu o voi respecta şi o voi urma”, a declarat, Valentin Rusu, deputat PDL de Caraş-Severin.
Deputatul Valentin Rusu a subliniat că dacă Sorin Frunzăverde va confirma plecarea din Partidul Democrat Liberal, va părăsi și el formațiunea democrat-liberală în favoarea PNL.

Democrat-liberalii despre plecarea lui Frunzăverde
Liderul deputaților PDL, Mircea Toader, a declarat că plecarea lui Frunzăverde este o pierdere pentru partid, însă a subliniat că nu știa nimic despre hotărârea lui Frunzăverde de a părăsi formațiunea democrat-liberală. Acesta a explicat că dacă Frunzăverde a plecat cu adevărat din partid, atunci atunci „a plecat de tot”.
„Nu îl sun eu pe Frunzăverde, pentru că nu este atribuția mea. Să-l sune președintele partidului”, a spus Toader.
Președintele organizației PDL București, Elena Udrea a fost și ea surprinsă de vestea privind plecarea lui Frunzăverde din formațiunea al cărui fondator a fost.
„Dacă e adevărat, nu e bine pentru partid”, a explicat Udrea.
Deputatul PDL Theodor Paleologu a fost foarte ponderat în declarații. Deși nu știa despre plecarea lui Frunzăverde, acesta a subliniat că este important să ascultăm declarațiile lui Frunzăverde în întregime înainte de a-i lipi eticheta de traseist.
„Nu e vorba neapărat de oportunism. Sorin Frunzăverde voia să candideze la șefia Consiliului Județean. Își dorea această candidatură.”, a spus Theodor Paleologu.
„E o lovitură pentru PDL plecarea lui Frunzăverde”, a spus Paleologu.
Senatorul PDL Petru Filip a refuzat să comenteze prea mult plecarea lui Frunzăverde din PDL, însă a subliniat că nu crede că Sorin Frunzăverde a fost forțat, întrucât are încredere în personalitatea acestuia.
„Decizia domniei sale a ținut de el. Este o personalitate puternică și are tăria personalității sale și a ideilor sale”, a declarat senatorul Petru Filip.
Nici prim-vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase, nu știa nimic despre plecarea lui Frunzăverde. Aceasta a declarat, marţi, că nu ştie nimic de demisia din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde, arătând că a fost toată ziua în plenul Camerei Deputaţilor, notează Mediafax.
„Nu știu nimic“, a declarat Anastase.
Nici liderul organizației de femei al PDL, Sulfina Barbu, nu știe nimic despre plecarea lui Frunzăverde. Acesta a declarat, marţi, că nu are nicio confirmare privind plecarea din partid a prim-vicepreşedintelui.
„Acest anunţ a fost făcut de Partidul Naţional Liberal, nu am nicio confirmare de la domnul Sorin Frunzăverde. Eu sper să nu fie adevărat”, a spus Sulfina Barbu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA