Acasă Actualitate Social ÎNCEPE ŞCOALA - Ce punem în pacheţelul copilului?

ÎNCEPE ŞCOALA – Ce punem în pacheţelul copilului?

DISTRIBUIȚI

ÎNCEPE ŞCOALA Dimineţile înainte de a pleca la şcoală sunt o adevărată provocare atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. Trezitul pare a fi cea mai grea poruncă pentru mămici, însă cum rămâne cu spălatul, îmbrăcatul şi realizarea pacheţelului pentru masă de prânz a copilului?

ÎNCEPE ŞCOALA Agitaţia se instalează în casă încă de la primele ore ale dimineţii, asta dacă nu cumva cunoşti trucuri care să te ajute să rezolvi mai uşor situaţia.

Problema trezitului va fi iremediabilă, mai ales în cazul celor mici, dar îţi poţi uşura muncă de dimineaţă prin pregătirea hainelor şi a pacheţelului pentru prânz, seară, înainte de culcare, fără a recurge la alimente mai puţin sănătoase.

Supermarketurile sunt pline de sandvişuri gata făcute cu pâine, unt de arahide şi alte ingrediente, însă, dacă vrei că cel mic să mănânce ceva sănătos, asigura-te de calitatea ingredientelor aflate în pacheţel şi asta prin a realiza chiar tu aceste sandvişuri. Pentru a-ţi uşura muncă, poţi face sandvişurile de seară, iar dimineaţă doar să le reglezi temperatura şi să le pui în pacheţelul copilului.

„Cunoaştem foarte bine problema copiilor în legătură cu consumul de fructe, de aceea, pentru a-i face să mănânce cel puţin o porţie pe zi, putem să le pregătim de seară un bol colorat cu o salată de fructe pe care să o poată lua dimineaţă la şcoală pentru a completă masă de prânz. Aceleaşi principii le aplicăm şi noi în cadrul meselor din programul nou lansat de AfterSchool”, afirmă Adina Radu Cosma.

Nu de puţine ori observăm că cei mici „fură” din legumele pe care le tocăm pentru a pregăti supe sănătoase, iar acest lucru nu face altceva decât să ne bucure. De aceea, poţi folosi această idee pentru că cel mic să continue să mănânce legume proaspete şi în alte circumstanţe. Realizează modele din legume precum morcov, ardei şi ce îi mai este pe plac copilului şi pune-le de seară într-un recipient colorat pe care sail poată lua dimineaţă la şcoală.

„Iaurturile pot fi un element foarte hrănitor pentru masă copilului, dar cele mai multecontin zaharuri adăugate şi îndulcitori artificiali pentru a oferi mai multă savoare şi a fi pe placul copiilor. Poţi crea acasă iaurtul perfect sănătos, folosind iaurt simplu combinat cu sirop de arţar, unt de arahide şi câteva cereale. Se poate pregăti de seară, iar dimineaşă va fi numai bun pentru a fi inclus în pacheţelul de prânz al celui mic”, spune Adina Radu Cosma, manager Lumea Copilăriei.

Pachetelele prea mari pot fi copleşitoare, mai ales pentru copii, deoarece cantităţile mari de alimente pot pareaneinteresantesi, prin urmare, vor fi ignorate în totalitate sau vor fi alese doar acele alimente care le sunt pe plac, restul fiind aruncat sau uitat în rucsac.

„Porţiile mai mici înseamnă să nu se axeze pe un singur aliment. Putem pune cantităţi mai mici, pentru a-i încuraja să mănânce mai diversificat. De exemplu, îi putem stimula pe cei mici prin alimentele preferate de ei, dar în porţii mici, că după consumarea lor să fie nevoiţi să mănânce şi alte alimente incluse în pacheţelul lor. Dacă am pune porţii mari din fiecare, aceştia s-ar satură de la primul fel şi nu îşi vor mai diversifică masă de prânz”, explică Adina Radu Cosma.

Înainte de a le pregăti pachetul este indicat saii întrebăm ce ar dori să mănânce la masă de prânz, pentru a fi suguri că includem în pacheţel şi alimentele dorite de aceştia, dar şi altele, care să le completeze categoriile necesare de nutrienţi.

sursa info

sursa foto

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Gabriel Zetea (PSD): ”Guvernul PNL atacă sectorul construcții și IT”

IT-iștii și constructorii sunt noile ținte ale Guvernului PNL. După alegeri, PNL va tăia facilitățile pentru aceste două domenii cheie ale economiei, care contribuie...

SCENĂ RUPTĂ DIN FILME ÎN BAIA MARE – Un tânăr a furat un ghiozdan plin cu țigări de la un bărbat care le furase...

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au reuşit documentarea activităţii infracţionale a două persoane, care au fost reţinute pentru 24 de ore şi...

AVARII LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată temporar pe o stradă din Baia Mare

Băimărenii de pe strada Tineretului din municipiu vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 27 noiembrie, timp de câteva ore. Sistarea furnizării de...

SCRISOARE DESCHISĂ – “Dragi autorități județene (CJSU, Prefectură, DSP): Partidul Comunist ne-a vrut tunși, voi ne vreți tâmpiți”

Au trecut câteva zile de când ActualMM a solicitat un punct de vedere oficial cu privire la declarația managerului Spitalului din Vișeu de Sus...

ȘEDINȚĂ LA PREFECTURĂ – Autoritățile dezbat măsurile pentru deschiderea sezonului de schi 2020-2021

Joi, 26.11.2020, prefectul judeṭului Maramureṣ, Silviu- Nicolae Ungur, a avut o întâlnire cu Asociaṭia Monitorilor Profesioniṣti de Schi din Maramureṣ, pe tema deschiderii sezonului...