AcasăActualitateSocialÎNCEPE PROCESUL – Astăzi, 7 februarie, este primul termen în dosarul Colectiv

ÎNCEPE PROCESUL – Astăzi, 7 februarie, este primul termen în dosarul Colectiv

DISTRIBUIȚI

ÎNCEPE PROCESUL  Primul termen pe fond în dosarul Colectiv are loc, marți, la Judecătoria Sectorului 4. Cei trei patroni ai clubului, în care și-au pierdut viața 64 de persoane, sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În dosar sunt vizați cei trei patroni ai clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, scrie Agerpres.ro. În dosar mai sunt judecați Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță, directorul societății, și pirotehnistul Viorel Zaharia, precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanță de procurorii Parchetului General pe 28 aprilie 2016. Procesul s-a desfășurat în camera preliminară timp de aproape 10 luni.

Primul termen pe fond începe, după ce magistrații Judecătoriei 4 au respins, în octombrie 2016, toate cererile și excepțiile depuse de inculpați. Două luni mai târziu, în decembrie 2016, a fost luată și de Tribunalul București.

Magistrații au respins cererea prin care Alin Anastasescu a vrut restituirea dosarului la Parchet și excluderea unor probe, precum imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul în clubul Colectiv, expertize în incendii și construcții, dar și procese-verbale de redare imagini.

Totodată, a fost respinsă solicitarea făcută de patroana firmei de artificii. Daniela Niță a cerut excluderea unor mijloace de probă – declarația unui martor din 31 octombrie 2015, toate procesele-verbale întocmite de procurori, declarațiile date de ea pe 8 aprilie 2016.

Și Cristian Niță a cerut excluderea unor probe, însă magistrații nu i-au respins cererea.

Citește articolul integra, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA