spot_img
AcasăNews AlertÎNCEPÂND CU 1 FEBRUARIE 2018 -  DGASPC Maramureș distribuie biletele gratuite de...

ÎNCEPÂND CU 1 FEBRUARIE 2018 –  DGASPC Maramureș distribuie biletele gratuite de transport pentru persoanele cu handicap 

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNCEPÂND CU 1 FEBRUARIE 2018 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș distribuie, începând cu data de 1 februarie 2018, biletele de transport interurban acordate persoanelor cu handicap. Pentru a intra în posesia acestor bilete, persoanele cu handicap se vor prezenta la sediul DGASPC Maramureș de pe strada Victor Babeș nr. 54 cu actul de identitate în original. 

 Potrivit prevederilor art. 22 alin. (1)-(5) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane: persoanele cu handicap grav; persoanele cu handicap accentuat; însoţitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezenţa acestora; asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav; însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezenţa acestora.

Persoana cu handicap grav beneficiază de 12 astfel de bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat beneficiază de 6 bilete gratuite dus-întors/an. Biletele se acordă pe perioada valabilității certificatului de încadrare în grad de handicap și se pot ridica pe toată durata anului în curs, după următorul program: luni și joi între orele 9-14, marți între orele 10-14 și miercuri între orele 10-15.30.

 În anul 2017, în Maramureș s-au înregistrat 9.232 de beneficiari, pentru care au fost eliberate 48.557 bilete gratuite de transport.

 Informații furnizate de către DGASPC Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA