spot_img
AcasăActualitate112INCENDIU PUTERNIC ÎN MARAMUREȘ - 3 ore s-au luptat pompierii cu flăcările,...

INCENDIU PUTERNIC ÎN MARAMUREȘ – 3 ore s-au luptat pompierii cu flăcările, în miez de noapte

DISTRIBUIȚI

Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost solicitați să intervină
azi noapte în jurul orei 02.10, la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Crăciunești, comuna Bocicoiu Mare. Trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD s-au deplasat de urgență la locul indicat. Din fericire, nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul era în faza de ardere generalizată. Pompierii militari au luptat cu flăcările timp de aproape trei ore. Au ars circa 100 de metri pătrați acoperiș din lemn ai casei tip duplex și aproximativ 80 de metri pătrați anexe gospodărești.
Din primele cercetări, reiese că focul a izbucnit în camera centralei termice, din cauza burlanului metalic de evacuare a fumului, neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

Cum sezonul rece este departe de a se fi încheiat, reamintim cetățenilor câteva din cele mai importante măsuri de prevenire, referitoare la coșurile și burlanele pentru evacuarea fumului:

• verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se efectuează numai de către persoane specializate;
• coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
• în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei, ce pot fi surse de aprindere.

Comunicat de presă ISU Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA