Acasă Eveniment INCENDIU DEVASTATOR - În Cavnic a ars complet o casă rezultând cinci...

INCENDIU DEVASTATOR – În Cavnic a ars complet o casă rezultând cinci victime: 4 copii și o femeie. Un elicopter militar va transporta la București doi copii (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Un incendiu a mistuit astă noapte casa unei familii din Cavnic, situată în zona Izvorul Dragoș, numărul 8. Pompierii militari au întâmpinat greutăți deosebite, accesul cu autospecialele fiind imposibil datorită condițiilor de relief, casa fiind izolată pe un deal. Au fost nevoiți să întindă peste 250 metri de furtun, din drum, ca să intervină cu apă. Practic casa a ars în totalitate, fiind construită din lemn.
Urmările incendiului sunt deosebit de grave. Patru copii minori și mama lor au suferit arsuri grave pe toată suprafața corpului. Echipajele SMURD și ambulanțele au preluat victimele și le-au transportat la Spitalul Județean de U|rgență.
Doi copii, de 1,3 și 3 ani sunt în stare gravă. Cel mai mic a suferit arsuri pe brațe dar s-a și intoxicat cu monoxid de carbon intrând în stop cardio-respirator. A fost resuscitat dar starea lui este în continuare gravă. Fetița de trei ani are arsuri pe 40% din suprafața corpului.
Medicii de la spitalul băimărean au solicitat transferul celor doi la o unitate sanitară de specilitate din Capitală. În jurul orei 10 va sosi un elicopter militar care va prelua cele două victime.

ACTUALIZARE – ISU Maramureș
Azi, 13.06., la ora 02:57, dispeceratul I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu în localitatea Cavnic, pe strada Izvor Dobaș. Spre locul intervenției s-au deplasat cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj S.M.U.R.D. pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare. Ajunși la locul incendiului pompierii au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul a două case aflate în vecinătate una de cealaltă. Pentru lichidarea incendiului pompierii băimăreni au primit o mână de ajutor din partea pompierilor voluntari din cadrul S.V.S.U. Cavnic.
În urma incendiului au rezultat 5 victime cu vârste cuprinse între 1 și 24 de ani, cu arsuri de gr. I și II pe suprafața corpului în proporție de 10%-40%. Victimele au fost preluate de către ambulanțele S.M.U.R.D. și S.A.J. și au fost transportate la UPU SMURD Baia Mare. Ulterior, 2 dintre victime, copii, unul în vârstă de 1 an și celălalt în vârstă de 3 ani au fost transportați cu o aeronavă aparținând Inspectoratului General al Aviației din M.A.I. la Spitalul ” Grigore Alexandrescu” din București.
De asemenea, flăcările au distrus circa 40 de metri pătrați din acoperișul de lemn învelit cu carton bituminat, mobilier din cameră și bucătărie, 25 de metri pătrați din acoperișul celei de a doua construcții, învelit cu ondulin. S-au degradat circa 80 de metri pătrați de perete din B.C.A. și 100 metri liniari de instalație electrică.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM AU FOST SALVATI COPIII DIN FLACARI.

Micuții au fost duși cu elicopterul la București

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA