AcasăNews AlertVIDEO - UPDATE - INCENDIU BORŞA - Hotelul AS din Complex Borşa...

VIDEO – UPDATE – INCENDIU BORŞA – Hotelul AS din Complex Borşa a ars din temelii

spot_img

DISTRIBUIȚI


Incendiu violent in Complexul Turistic Borşa, judeţ Maramureş. Acoperişul unui hotel este cuprins de flăcări chiar în aceste momente. Patru echipaje de pompieri militari încearcă să localizeze flăcările. Veştile nu sunt deloc bune din zonă pentru că violenţa focului este uriaşă. Acesta s-a extins şi la camerele de la etajul IV  al hotelului.

Alarma s-a dat la ora 2.45 în Borşa. Pompierii militari din Borşa au fost primii ajunşi la locul incendiului. Peste 300 metri pătraţi de acoperiş erau deja cuprinşi de flăcări. Au cerut în ajutor toate echipajele de intervenţie din Vişeu de Sus. În acest moment (ora 4.20) se încearcă localizarea focului.

ACTUALIZARE 1

La ora 4.30 veştile sunt tot mai proaste din Borşa. Flăcările s-au extins de la acoperiş la etajul 4 al hotelului, în camere. Pompierii militari încearcă să stingă focul, însă intervenţia este deosebit de dificilă din cauza suprafeţei mari. Vă reamintim că este vorba de peste 300 mp de acoperiş.

ACTUALIZARE 2:

Din primele informaţii în momentului izbucnirii focului în hotel se aflau două persoane, însă nu se ştie dacă erau turişti cazaţi sau angajaţi ai hotelului. Cert este că nimeni nu a fost rănit.

ACTUALIZARE 3:

La Hotelul As din Complex Turistic Borşa au mai avut loc incendii soldate cu pagube materiale. Ultimul chiar în iarna trecută când o parte din acoperiş a fost disturs de flăcări. Acest incident a avut loc in dimineaţa zilei de 7 martie 2011, cand aproximativ 200 mp din mansardă şi acoperiş au fost mistuite de flăcări. Atunci pompierii au stins focul după 6 ore de luptă cu focul. La momentul respectiv, responsabilii ISU au precizat că focul a izbucnit din cauza sistemului de încălzire, care functiona pe lemne. Acesta s-a supraîncălzit iar scântei au ieşit pe coşul de fum şi a aprins acoperişul.

Un alt incident a avut loc pe 22 iunie 2008 cand circa 100 mp din acoperişul hotelului au ars. Cauza: scântei provenite de la coşul de fum.

ACTUALIZARE 5:

Energia electrică din zonă a fost decuplată de către reprezentanţii Electrica. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza vântului puternic. Pagubele materiale sunt imense.

ACTUALIZARE 6:

Un grup de 56 de copii trebuiau să fie cazaţi începând de astăzi la Hotelul AS. Proprietarul Şteţco va căuta soluţii pentru a-i caza în altă parte. Acesta a precizat că acoperişul a fost distrus în totalitate. La fel şi 4 camere din masardă şi 6 camere de la etajul 5. Totodată, aproximativ 20 de camere de la etajele inferioare, restaurantul, recepţia etc au fost afectate de apă şi fum.

ACTUALIZARE 7:

Lt. col. Ioan Mureşan, adjunctul comandantului ISU Maramureş, a declarat că „deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii focului însă astăzi vom forma o comisie de anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Nu excludem nicio variantă”

ACTUALIZARE 8:

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum supraîncălzit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA