AcasăActualitate112INCENDII ÎN MARAMUREȘ | 20 de hectare de vegetație au ars în...

INCENDII ÎN MARAMUREȘ | 20 de hectare de vegetație au ars în ultimele 24 de ore. O bătrânică a fost grav rănită

spot_img

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul județului Maramureș, pompierii militari au intervenit pentru lichidarea a mai multor incendii de vegetație uscată. În total au ars peste 20 de hectare de vegetație. Din păcate, în urma incendiului de vegetație din Sighetu Marmației a rezultat o victimă, cu vârsta de aproximativ 70 de ani si arsuri pe 90% din suprafața corpului. Victima a fost transporată cu ajutorul elicopterului S.M.U.R.D. la Cluj.

Pe această cale, pompierii maramureșeni le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a exitenderii incendiilor de vegetație uscată. Printre cele mai importante măsuri de prevenire amintim:

  • nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
  • nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
  • supravegheați permanent focul.

Totodată, cetățenii trebuie să știe că în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Tot ieri, militarii din cadrul Detașamentului Baia Mare au lichidat un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Mocira. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un coș de fum neprotejat termic față de elemnetele combustibile din jur. Au ars circa 150 de metri pătrați din acoperișul de lemn al casei, dar și 60 de metri pătrați din acoperișul unei anexe.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA