AcasăEvenimentUPDATE - INCENDIAR - Judeţul Maramureş arde "la foc automat": Foc lângă...

UPDATE – INCENDIAR – Judeţul Maramureş arde „la foc automat”: Foc lângă casa primarului din Şomcuta Mare şi pe vf Puzdrele la 2.189 m

DISTRIBUIȚI

Incredibil ce s-a întâmplat în numai câteva ore în judeţul Maramureş. Pompierii militari din întreg judeţul lucrează „la foc continuu” să stingă sumedenia de incendii de vegetaţie uscată izbucnite la Borşa, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Chizbaia, Blidari, Sighetu Marmaţiei, Şomcuta Mare, Cicârlău. Cele mai grave şi grele intervenţii sunt în munţii Rodnei, vârful Puzdrele,  Tăuţii de Sus – vf. Gordanului şi Valea Chiuzbăii.

Astăzi, 6 octombrie, toate unităţile din Maramureş sunt în alertă maximă. Nouă incendii de vegetaţie uscată au izbucnit în întreg judeţul iar angajaţii ISU lucrează „la foc automat”.

DETAŞAMENTUL BAIA MARE şi Subunitatea ŞOMCUTA MARE

Dimineaţa a inceput cu o intervenţie în curtea unei firme de pe strada Piaţa Minelor din Baia Mare. Un bărbat a fost transportat de un echipaj SMURD la Spital pentru îngrijiri medicale. Focul a fost stins repede.

2.actualmm.ro

La ora 14.36, aceeaşi subunitate a primit alertă de incendiu vegetaţie uscată pe Valea Chiuzbăii. La faţa locului ardea vegetaţie uscată şi exista riscul de a pătrunde în pădure. De la ora respectivă se intervine fără încetare. Până acum 30 hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări.

Un minut mai târziu, la ora 14.37, un alt echipaj a fost trimis spre zona Blidari unde ardea vegetaţia uscată dintr-un citimir.

Trei minute mai târziu, la ora 14.40, un alt echipaj ISU din Baia Mare a fost trimis spre Cicârlău, unde s-a semnalat un incendiu de vegetaţie uscată, în zona Valea Mare.

La ora 14.41, subunitatea Adrian Marchiş din Şomcuta Mare a fost alertată de izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată între localităţile Buciumi şi Şomcuta Mare. Oamenii au precizat că focul se apropie de casa primarului din Şomcuta Mare, Dorinel Alb, acesta ajungând la circa 100 metri. La faţa locului a fost trimis şi un echipaj de poliţie pentru a preîntâmpina incidente pe drumul european 58 Baia Mare – Dej.

La ora 16.05, incendiu de vegetaţie uscată în Tăuţii de Sus pe strada Gordanului. Focul este semnalat în zonă de munte, pe vârful cu acelaşi nume.

La ora 16.06, un alt incendiu de vegetaţie uscată este anunţat pe raza localităţii Şurdeşti.
SUBUNITĂŢILE BORŞA şi VIŞEU DE SUS

In jurul orei 13.30, 5 pompieri şi 15 angajaţi ai primăriei şi pădurari au plecat spre Vf. Puzdrele (2.189 m) după ce pe munte s-a semnalat un incendiu violent. Şase hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş au luat foc. După trei ore flăcările au fost localizate, dar nu au fost stinse complet. Şi astăzi, 7 noiembrie, se intervine. Până acum sunt 12 hectare afectate.

SUBUNITATEA SIGHETU MARMAŢIEI

Detaşamentul Sighetu Marmaţiei a intervenit la un foc deschis lasat nesupravegheat la Sighetu Marmaţiei. Incendiul a fost stins de către un ofiter si 13 subofiteri, după mai bine de opt ore de luptă cu flăcările. Flăcările au afectat circa 25 hectare de vegetaţie uscată.

PICHETUL DE POMPIERI TÂRGU LĂPUŞ

Pichetul Tg. Lapus a fost solicitat sa intervina la  un incendiu de vegetatie uscata la Suciu de Sus, dar intervenţia pompierilor militari nu a mai fost necesară, pentru că cetatenii au intervenit si au lichidat incendiul.

PICHETUL DE POMPIERI FĂRCAŞA

Un incendiu a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată în comuna Sălsig. Echipajul de pompieri de la Fărcaşa au plecat spre locul focului pentru a-l stinge.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA