AcasăAdministrațiePE PLUS ÎN AUGUST - Încasări mai mari la bugetul consolidat al...

PE PLUS ÎN AUGUST – Încasări mai mari la bugetul consolidat al statului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

DISTRIBUIȚI

PE PLUS ÎN AUGUST La întâlnirea Colectivului pentru impulsionarea colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului au fost prezentate materiale de către membrii acestuia.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș a realizat la bugetul general consolidat al statului, în luna august, încasări în sumă totală de 107.616.124, mai mari cu 9.719.024 lei, față de încasările din luna august a anului trecut și cu o realizare procentuală de 109, 93%, comparativ cu realizările perioadei similare.

Încasările aferente bugetului asigurărilor sociale de stat pentru luna august 2017 sunt de 40.351.717 lei, față de realizările din aceeași perioadă a anului trecut, cu o creștere procentuală de 19,85%.

La bugetul fondului pentru șomaj, cuantumul încasărilor este în creștere cu 250.187 lei, respectiv 118, 87%, mai mari decât realizările din perioada similară a anului 2016.

Sumele colectate la bugetul asigurărilor sociale de sănătate în luna august au înregistrat o creștere procentuală de 109,20% față de încasările din aceeași lună a anului trecut.

„Încasările aferente impozitului pe venit au fost realizate în luna august în procent de 105.03%. La taxa pe valoarea adăugată, cuantumul încasărilor realitatea fost cu peste 5,94% peste nivelul programului repartizat.

Programul de încasări venituri bugetare aferent lunii august, a fost realizat în proporție de 106,56%”, a declarat Ioan Popa, șef adjunct Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș.

Pentru menținerea volumului încasărilor bugetare, respectiv recuperării arieratelor, vor fi întreprinse următoarele acțiuni: analiza punctuală a operatorilor cu plăți consistente la buget, care înregistrează un grad scăzut de conformare voluntară la plată, pentru identificarea cauzelor neplății la termen, respectiv identificarea acțiunilor viitoare; intensificarea acțiunilor de identificare a unor noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări de plată, concomitent cu asistența privind respectarea eșalonărilor acordate deja și/sau repunerea pe rol a celor pierdute.

O altă măsură vizează monitorizarea măsurilor de executare silită, care înregistrează obligații restante mai mari de 30 zile și intensificarea măsurilor de executare silită față de operatorii economici care înregistrează restanțe la plată.

Analiza sechestrelor instituite deja din punct de vedere al stingerii titlurilor care au stat la baza întocmirii lor și în cazul în care nu se înregistrează o evoluție satisfăcătoare, solicitarea evaluării în vederea valorificării bunurilor, urmată de măsura organizării de licitații de vânzare.

Încasări mai mari și la Biroul Vamal de Interior Maramureș

Totalul încasărilor la Biroul Vamal de Interior Maramureș pe luna august, cumulat cu Biroul Vamal de Frontieră Sighetu Marmației a fost realizat în proporție de 118,62%, a precizat Teodor Lupuți, șef Birou Vamal de Interior Maramureș.

Încasările din operațiuni vamale au fost realizate din comerțul cu țări terțe, care nu aparțin teritoriului vamal al UE.

De asemenea, au fost efectuate acțiuni specifice domeniului strict vamal: controale fizice, colete poștale pentru persoane fizice, controale în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca acest drept, respectiv controale vamale sub diverse regimuri declarate de agenții economici.

Pe domeniul fiscal, încasările provenite din accize, ca activități ale Biroului Vamal de Interior Maramureș au fost în luna august a.c., în valoare de 169.350 lei, mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Principalele mărfuri importate în luna august, la Biroul Vamal de Frontieră Sighetu Marmației au fost: cherestea de rășinoase și fag, semifabricate de lemn, părți de mobilier, anvelope pneumatice noi, brichete din turbă, piulițe din oțel, încălțăminte, accesorii mobilier.Principalele mărfuri exportate: elemente lamelare stratificate, panouri din lemn, mobilier din lemn, carcase din fibră de sticlă, autoutilitară.

În cadrul activității de control vamal au fost întocmite opt procese verbale de constatare și sancționare, în cuantum de 7000 lei pentru contrabandă cu produse din tutun, fraude de tutun, sustragere de la controlul vamal și neîndeplinirea obligațiilor transportatorului.

Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației a fost tranzitat în luna august de aproximativ 84.000 călători și de peste 14.800 mijloace de transport.

117.267 pensionari are județul Maramureș în luna august

Directorul Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Pop, a menționat că la nivelul lunii august, în județul nostru, conform datelor statistice, sunt 117.267 pensionari, din care 74.108 pensionari limită de vârstă, 1641 pensii anticipate, 19.823 pensionari invaliditate, 16.774 pensionari urmaș, 5071 pensionari agricultori și 19 pensii IOVR.

Până la sfârșitul lunii august, au fost încheiate 258 contracte privind plata retroactivă a contribuțiilor de asigurări sociale, venitul încasat fiind de 1.685.003 lei.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA