AcasăEvenimentINCAPACITATE DE PLATĂ - Un turoperator renumit a păgubit peste 1.000 de...

INCAPACITATE DE PLATĂ – Un turoperator renumit a păgubit peste 1.000 de turiști

DISTRIBUIȚI

INCAPACITATE  O echipă aparținând Direcției Generale de Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism (ANT) se află încă de săptămâna trecută în control la agenția de turism Mareea.

INCAPACITATE  Aceasta și-a anunțat sâmbătă incapacitatea de plată și intenția de a intra în insolvență, inspectorii stabilind că, în prezent, numărul turiștilor păgubiți este de aproape 1.100, datoriile restante către furnizori ridicându-se la 285.000 euro, se arată într-un comunicat al ANT.

Turoperatorul Mareea și-a anunțat sâmbătă dimineața incapacitatea de plată și că va cere deschiderea procedurii de insolvență. Patronul Mareea, Marius Usturoiu, a declarat în exclusivitate pentru Profit.ro că a depus vineri la tribunal cererea de intrare în insolvență a agenției.

„Autoritatea Națională pentru Turism menționează faptul că o echipă aparținând Direcției Generale de Control și Autorizare Turism investighează speța încă de săptămâna trecută, acțiunea debutând în urma a patru reclamații venite pe adresa ANT”, se menționează în comunicatul ANT.

Potrivit sursei citate, controlul s-a desfășurat în perioada 26.08.2016 – 3.09.2016. În urma acțiunii de verificare au fost aplicate sancțiuni pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, pentru prezentarea de informații nereale în oferte, dar și pentru neprezentarea Registrului Unic de Control. În afară de sancțiunea pecuniară în valoare de 14.000 lei, a mai fost aplicată și sancțiunea complementară de retragere a licenței, precizează ANT.

„Astăzi, 3 septembrie 2016, reprezentanții Direcției Generale de Control și Autorizare Turism din cadrul ANT au stabilit că sunt aproape 1.100 de turiști păgubiți de către agenția de turism Mareea, suma tuturor contractelor ridicându-se la valoarea de 460.000 euro, din care sume restante către furnizori (la ora actuală) – 285.000 euro”, se mai spune în comunicatul ANT.

Agenția de turism Mareea, una dintre cele mai mari companii din industria locală de profil, cu rulaj anual de peste 66 milioane lei, și-a anunțat sâmbătă clienții că nu le va mai putea onora vacanțele și că va intra în insolvență. Surse din piață au declarat pentru Profit.ro că problemele financiare ale Mareea se explică prin faptul că firma s-a lansat, în ultimii ani, în mai multe investiții masive și riscante, pe care le-a finanțat din banii încasați de la turiști pe vacanțe, nereușind să contracteze finanțări bancare.

continuarea aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA