spot_img
AcasăLifestyleÎncălzire prin centrală termică - Componente importante

Încălzire prin centrală termică – Componente importante

DISTRIBUIȚI

Poate că și mai important decât centrala termică, este ansamblul de componente care asigură buna funcționare a acesteia. Dacă nu ai privit niciodată din acest punct de vedere, centrala termică este doar jumătate din sistemul de încălzire al unei locuințe. Cu cât restul componentelor sunt mai bune, cu atât eficiența va crește, prețul la factură va scade, iar confortul va fi tot mai mare. Iată care sunt aceste componente:

Termostatul

Poate fi ea centrala termică cea mai scumpă dintre toate dacă nu este administrată și programată cu ajutorul unui creier de calitate. Noi considerăm că termostatul unei centrale este și centrul de comandă, iar acesta trebuie să fie capabil să programeze o centrală termică într-un mod cât mai bun. Cu cât folosești un termostat cu mai multe funcții, dar și unul care poate să îți ușureze drastic munca, cu atât vei vedea că centrala ta se comportă din ce în ce mai bine.

Avem și un exemplu foarte bun pe care ți-l putem oferi în această direcție. Un termostat centrală Ferroli. Este un termostat ce se poate conecta prin Wi-Fi la centrala termică, fiind și un termostat programabil destinat locuințelor cu dimensiuni medii spre mici. Are foarte multe funcții care pot fi folosite în raport cu stilul tău de viață, dar și programe ce pot fi setate săptămânal.

Filtrele

Sistemul și instalația de încălzire a locuinței tale are nevoie de foarte multe tipuri de protecție. Printre ele se numără și celebrele filtre pe care suntem obligați să le folosim. Apa este destul de inofensivă până când o lăsăm să petreacă prea mult timp în instalația noastră sub forma ei naturală. Indiferent de cât de mare este calitatea instalației tale sau a țevilor, ele vor fi mereu afectate de calcar, magnetită și alți compuși pe care îi putem găsi în apă.

Un filtru antimagnetită își arată adevărata lui valoare numai atunci când este folosit prea târziu. Sub nicio formă nu îți dorești ca pe instalația sistemului tău să existe depuneri de magnetită, granule metalice și alte materiale de această natură. Filtrul antimagnetită are rolul de a opri aceste particule de fier și resturi metalice. Evident, filtrele sunt și cele pentru duritatea apei, pentru calcar sau pentru a te scăpa de nitriți. Este alegerea ta ce vei folosi.

Senzori de temperatură

Pentru cei care nu au deja sau cei care nu au mai aflat această informație, sistemele de încălzire pot fi dotate cu un senzor de temperatură exterior care comunică termostatului temperatura de afară. Dacă ai un termostat suficient de inteligent, acesta va știi să adapteze modul de încălzire la temperatura de afară și astfel, centrala ta va funcționa mai eficient, cu costuri mai mici. Senzorii de temperatură exterioară pot funcționa cu termostate conectate la internet sau cu cele fără fir.

Concluzie

Acestea sunt cele mai importante componente care te ajută să îți protejezi centrala, dar și care o fac să fie mai eficientă și să genereze costuri mult mai mici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA