Acasăoameni noiÎNCĂ UNUL - Numărul deceselor provocate de virusul gripal a ajuns la...

ÎNCĂ UNUL – Numărul deceselor provocate de virusul gripal a ajuns la 51

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ UNUL Un nou deces din cauza gripei a fost confirmat vineri, fiind vorba despre un bărbat de 58 de ani care a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 51.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat că pacientul decedat din cauza gripei era un bărbat de 58 de ani, iar din cauza unor afecţiuni mai vechi gripa s-a dezvoltat rapid.

„Este vorba despre un bărbat de 58 de ani care a fost internat săptămâna trecută cu sepsis, bronhopneumonie, detresă respiratorie şi insuficienţă respiratorie şi la
care investigaţia de gripă a fost pozitivă pentru virusul gripal AH1. Avea şi alte afecţiuni, din câte ştiu eu şi diabet, dar a stat foarte mult acasă până sa se prezinte la spital”, a declarat Virgil Musta.

Potrivit acestuia, în acest moment la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara nu mai este internat niciun pacient cu gripă. Bărbatul de 58 de ani este primul decedat
diagnosticat cu gripă, în Timiş.

La nivel naţional, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 51, scrie News.

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel naţional.

De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

sursa info News

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA