AcasăAdministrațieÎNCĂ UN PROIECT DE INTERES -”Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune...

ÎNCĂ UN PROIECT DE INTERES -”Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes” urmărește îmbunătățirea mobilității transfrontaliere

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ UN PROIECT DE INTERES Depus la finanțare de către Biroul de Relații Interne din cadrul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Maramureș, proiectul ”Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region ”  – Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes vizează îmbunătățirea mobilității transfrontaliere a persoanelor și a bunurilor pentru a crea o platformă durabilă de cooperare între entități profesionale transfrontaliere de transport, în vederea optimizării serviciilor și infrastructurii de graniță în regiunile partenere.

 

Proiectul a fost depus pe Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI  CBC 2014-2020 – apelul 2 și se încadrează în obiectivul tematic 7, „Îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor, dezvoltarea de reţele şi sisteme de comunicare şi transport sustenabile şi cu impact redus asupra climei”, prioritatea 1 „Dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a îmbunătăţi mobilitatea persoanelor şi bunurilor”.

Obiectivele specifice ale proiectului constă în realizarea unei abordări strategice a dezvoltării sustenabile și eficiente a transportului și infrastructurii de graniță, dar și dezvoltarea unei infrastructuri de graniță bazată pe transport eficient, conectivitate frontalieră, dezvoltarea de studii de fezabilitate și proiecte pilot de infrastructură. Un alt obiectiv specific urmărește îmbunătățirea serviciilor pentru populație și companii de transport în regiunile de graniță din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

 

Rezultatele estimate privesc o strategie și un plan de mobilitate la nivel de parteneriat, cu informații specifice pentru fiecare regiune parteneră, realizate ca urmare a implicării unor experți în domeniu ce vor avea rolul de a strânge informațiile necesare și ulterior a elabora un document strategic.

 

Totodată, vor avea loc 28 de întâlniri de proiect, conferințe internaționale, workshop-uri  între experții cooptați pentru a oferi o viziune clară asupra stadiului actual și nevoilor transfrontaliere de transport inter-modal. Se vor realiza 100 de hărți la nivel de parteneriat transfrontalier cu privire la conexiunile de transport existente și nevoi viitoare, 100 de broșuri de proiect cu informații despre documentele strategice realizate la nivel de proiect, precum și o platformă online (sub-pagină web), cu o bază de date despre informațiile strategice și conexiunile de transport identificate prin activitățile proiectului.

 

Partenerii în proiect sunt administrația județului Szabolcs-Szatmar- Bereg,Ungaria; Direcția de Drumuri a regiunii Transcarpatia, Ucraina; Asociatia IARDI, Transcarpatia, Ucraina; Administrația regiunii Kosice, Slovacia; Consiliul Județean Maramureş, România și Consiliul Județean Satu Mare, România. Bugetul proiectului este de 150.000 de Euro, iar durata de implementare a fost estimată la 36 de luni.

 

Informații furnizate de către Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA