AcasăEvenimentSportÎNCĂ UN PAS – Hamilton a câștigat în Japonia și se apropie...

ÎNCĂ UN PAS – Hamilton a câștigat în Japonia și se apropie de un nou titlu mondial

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ UN PAS Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, iar victoria l-a adus mult mai aproape de cel de-al 4-lea titlu mondial din carieră.

Pilotul Mercedes s-a impus cu plecare din pole-position, situație unică pentru el la Suzuka. Britanicul a luat un start bun și s-a poziționat în fața plutonului la intrarea în primul viraj.

Primele tururi s-au dovedit un coșmar pentru adversarul lui Hamilton, Sebastian Vettel. Echipa Ferrari a suspectat, înaintea startului, o posibilă problemă la una dintre bujiile monopostului roșu.

La intrarea în turul 5, Vettel a informat scuderia italiană că are o problemă de putere a monopostului său încă din turul de încălzire, apoi a încercat resetarea regimului de funcționare a motorului pentru remedierea defecțiunii, însă fără rezultat și a fost constrâns să intre la standuri pentru a abandona. Cvadruplul campion mondial se afla înaintea startului la 34 de puncte în urma lui Lewis Hamilton, plecat din pole position.

Din acel punct, cursa a devenit una strategică. Hamilton a pierdut prima poziție doar în momentul în care a schimbat pneurile. Mașina de siguranță a ieșit devreme, în turul 2, după accidentul lui Carlos Sainz din zona S-urilor.

În două rânduri, Max Verstappen, aflat în urma lui Hamilton, a reușit să intre în zona de atac cu sistemul DRS, însă niciodată nu a putut să treacă de liderul clasamentului general.

În urma acestei victorii, Hamilton are un avans de 59 de puncte în clasamentul piloților în fața lui Vettel și poate fi încoronat campion mondial cu ocazia Marelui Premiu al Statelor Unite, programat peste două săptămâni, dacă se impune la Austin și Vettel nu obține mai mult de locul 6.

În clasamentul Campionatului Mondial al piloților lider este Lewis Hamilton cu 306 pct, urmat de Sebastian Vettel 247 pct, finlandezul Vallteri Bottas 234 pct, Daniel Ricciardo 192 pct, finlandezul Kimi Raikkonen 148 pct etc.

În clasamentul Campionatului Mondial al constructorilor, pe primul loc se află Mercedes-AMG cu 540 pct, urmată de Ferrari 395 pct, Red Bull 303 pct etc.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA