AcasăLifestyleSănatateÎNCĂ UN DECES - Numărul victimelor rujeolei a ajuns la 18, după...

ÎNCĂ UN DECES – Numărul victimelor rujeolei a ajuns la 18, după ce o fetiță de doar doi ani a murit

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ UN DECES Încă un deces provocat de rujeolă, în România. Numărul victimelor a ajuns la 18, după ce o fetiță de doar 2 ani din Băilești, Dolj, a murit. 

De altfel, la începutul acestei luni, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat că situația scăpată de sub control a focarului de rujeolă din România tinde să nu mai fie doar problema noastră.

Epidemia se poate răspândi oricând în țările din Uniunea Europeană (UE) și Spațiul Economic European (SEE). Până acum, în țara noastră au fost raportate cu 3.400 de cazuri de îmbolnăviri și 17 decese începând cu ianuarie 2016.

În România se încearcă introducerea unei legi a vaccinării, la care se lucrează de un an și jumătate. Proiectul de lege urmează să fie înaintat în Parlament și prevede obligativitatea vaccinării și sancționarea cu amenzi, precum și asumarea responsabilității părintelui privind copilul.

Deși suntem în plină epidemie de rujeolă, iar vecinii unguri se plâng că virusul a trecut peste granițele țării, ba chiar a ajuns până în Belgia, autoritățile competente din România nu prea mai par interesate de acest subiect.

Altfel nu se explică cum, în luna martie, în cabinetele individuale ale medicilor de familie au ajuns doar câte cinci doze de ser ROR (rubeolă, oreon, rujeolă) în condițiile în care aceștia au de vaccinat minim 10-12 copii.

Sunt mulți cei care s-au resemnat deja și au ajuns să spună doar că «asta-i țara în care trăim». Însă sunt medicii care nu pot trata astfel problema.

Sunt oameni cărora încă le mai pasă de pacienții lor și care nu pot accepta faptul că în plină epidemie de rujeolă, cu peste 3.400 de cazuri înregistrate în ultimul an, Ministerul Sănătății stă cu mâinile în sân.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA