AcasăAdministrațieÎNCĂ UN ACORD – Comunitățile locale susțin Baia Mare 2021!

ÎNCĂ UN ACORD – Comunitățile locale susțin Baia Mare 2021!

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ UN ACORD  Pe data de 4 august 2016, în Sala de ședințe „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș a avut loc semnarea Acordului de parteneriat între Fundația Baia Mare 2021 și unitățile administrativ – teritoriale din zona metropolitană, dar şi unitățile administrativ – teritoriale care au beneficiat de proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania” pentru asocierea și susținerea demersurilor inițiate de către Fundația Baia Mare 2021 pentru candidatura Municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

La această întâlnire au participat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Gabriel Valer Zetea alături de cei doi vicepreședinți Lucian Morar și Ioan Doru Dăncuș, Marinel Rob – viceprimar desemnat pentru exercitarea funcției de primar, Andreea Ciortea – director executiv al Fundației Baia Mare 2021, Adrian Pop, reprezentant al Instituției Prefectului – Județul Maramureș și reprezentanți ai unităților administrativ – teritoriale din zona metropolitană, dar şi ai unităților administrativ – teritoriale care au beneficiat de proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania”.

ÎNCĂ UN ACORD 2

„Împreună cu autoritățile locale și județene dorim să punem umărul pentru demersul inițiat de Fundația Baia Mare 2021, acela de a deveni Baia Mare Capitală Europeană a Culturii în 2021. Dorim ca această competiție să aibă rezultatul pe care îl vizăm cu toții, pentru că acest deziderat al fundației poate să aducă prosperitate și o dezvoltare mult mai puternică în întreg Maramureșul, chiar și în județele limitrofe. În acest sens, reprezentanții județelor Bistrița Năsăud, Sălaj, Satu Mare și Bihor, au fost prezenți ieri aici și au semnat un protocol de colaborare. În același context am transmis această propunere de parteneriat și către unitățile administrativ – teritoriale din județ. Acest proiect este o oportunitate de a ne dezvolta atât din punct de vedere cultural, cât și din punct de vedere turistic”, precizează Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

ÎNCĂ UN ACORD 3

Conform acestui acord este recunoscută candidatura ca o oportunitate strategică de dezvoltare a întregii zone, având efecte pe termen mediu și lung pentru toate localitățile din județul Maramureș.

„Consider că e momentul ca, alături de colegii mei, să ne unim și să susținem acest proiect pentru că este al județului Maramureș. Împreună putem câștiga această competiție, iar titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru Municipiul Baia Mare, poate atrage o mulțime de avantaje și posibilități de dezvoltare pentru fiecare unitate administrativ – teritorială. Proiectele, dumneavoastră, locale trebuie integrate într-un proiect mai amplu al Județului Maramureș. Împreună trebuie să conlucrăm la cultivarea valorilor și tradițiilor maramureșene. Să demonstrăm lumii că noi maramureșenii suntem gazde bune și merităm să câștigăm această întrecere”, susține Lucian Morar, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Întărirea capacității de producție culturală și creșterea economică prin dezvoltarea turismului cultural și atragerea de fonduri dedicate infrastructurii culturale, precum și alte tipuri de finanțări de acest profil, reprezintă unul dintre principalele obiective de colaborare. Pe perioada acestui acord de parteneriat, unitățile administrativ – teritoriale s-au angajat că vor sprijini colaborarea în vederea accesării de fonduri naționale și internaționale dedicate retehnologizării și digitalizării, fonduri destinate instruirii personalului sau reconversiei profesionale, precum și finanțări dedicate incluziunii sociale a categoriilor sociale considerate de risc.

Sursă foto: Facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA