AcasăActualitateÎNCĂ UN ACCIDENT - Mașina salvamontiștilor maramureșeni, lovită în misiune. Salvamontiștii cer...

ÎNCĂ UN ACCIDENT – Mașina salvamontiștilor maramureșeni, lovită în misiune. Salvamontiștii cer girofare și prioritate în trafic

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ UN ACCIDENT Un accident rutier în care un autoturism al Salvamont Maramureș a fost lovit a avut loc zilele trecute pe drumurile din județ. În urma cercetărilor, polițiștii maramureșeni au stabilit că vinovat de accident a fost șoferul celuilalt vehicul, care a intrat efectiv în mașina salvamontiștilor.

Salvatorii se aflau în misiune la momentul accidentului, în drum spre un caz deosebit de grav.

Totul a fost dezvăluit de către cei de la Dispeceratul Național Salvamont care, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, au povestit atât despre accident cât și despre o posibilă soluție pentru ca astfel de accidente să nu mai aibă loc, ori probabilitatea ca acestea să se întâmple să scadă drastic. Mai exact, salvamontiștii din România cer conducerii țării să aprobe o lege prin care mașinile Salvamont să aibă prioritate în trafic în timpul misiunilor (la fel ca autospecialele polițiștilor, pompierilor, ambulanțierilor, etc.).

Vă redăm mai jos, integral, mesajul Salvamont România:

Mașina de intervenție a salvamontistilor din Maramureș accidentata în trafic în timp de se deplasa la un caz de o deosebita gravitate. În urma cercetărilor efectuate de politia rutiera toată vina a aparținut autovehiculului care a întrat în mașină Salvamont. După aproape cinci ani, cu zeci de ore de discuții și de avize favorabile obtinute , poate, în aceasta legislatura parlamentară va fi aprobat și amendamentul prin care sa se permită folosirea mijloacelor de semnalizare acustica și vizuala care asigură prioritate și siguranță în trafic pe timpul deplasării la acțiunile de salvare.

Deși legislația impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulante pentru transportul echipelor medicale și a accidentilor, legislația rutiera nu a fost actualizata și nu nominalizează, încă, Salvamont-ul între instituțiile statului cu drept de folosință a acestor mijloace de semnalizare a priorității în trafic. Salvamont-ul, singura instituție abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se afla sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne și organizata ca instituție publice aparținând administrației publice județene sau locale. Cu 8.297 de persoane salvate în 7.170 de interventii, în anul 2019, și cu un grad de răspuns de 100 %la evenimentele montane, structurile Salvamont au demonstrat ca desfășoară o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzător cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului si activitatilor economice din zona montana.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA