AcasăActualitate112ÎNCĂ O VICTIMĂ A RUJEOLEI – Un copil de patru ani din...

ÎNCĂ O VICTIMĂ A RUJEOLEI – Un copil de patru ani din Iași a murit. Peste 12.000 de cazuri de rujeolă în toată țara, două în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ O VICTIMĂ A RUJEOLEI   Încă un copil, în vârstă de 4 ani, din Iaşi, a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 50. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), copilul avea făcută o doză de vaccin ROR. De la debutul epidemiei, s-au înregistrat 12.648 de cazuri de rujeolă, în ultima săptămână fiind raportate 280 de cazuri nou confirmate în 15 judeţe şi în Capitală, scrie News.ro, citat de Antena1.

CNSCBT a anunţat încă un deces confirmat, în Iaşi, la un copil în vârstă de 4 ani, având făcut „o doză de vaccin ROR în antecendente”.

Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la 50 de la debutul epidemiei în România.

În perioada 23-27 aprilie au mai fost raportate încă 280 de cazuri nou confirmate în 15 judeţe şi în Capitală, cele mai multe în Bacău (97), Constanţa (41) şi Vrancea (40). Au mai fost cazuri de rujeolă şi în judeţele Iaşi (22), Vaslui (20), câte 14 în Neamţ şi Satu Mare, alte nouă în Buzău, câte cinci în Brăila şi Galaţi, patru în Bucureşti, trei în Suceava, câte două în judeţele Argeş şi Maramureş şi câte unul în Prahova şi Vâlcea.

Numărul total de îmbolnăviri de rujeolă a ajuns la 12.648.

 

Sursă info și foto: Antena 1

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA