Acasă Actualitate 112 ÎNCĂ O METODĂ ÎNCERCATĂ DE TRAFICANŢI - Contrabandă de ţigări cu sania,...

ÎNCĂ O METODĂ ÎNCERCATĂ DE TRAFICANŢI – Contrabandă de ţigări cu sania, la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

ÎNCĂ O METODĂ ÎNCERCATĂ DE TRAFICANŢI  Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei, la frontiera verde și în PTF, cantitatea de 15.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.


În unul dintre cazuri, țigările urmau să fie transportate către interiorul țării cu ajutorul unei sănii.

În 28 februarie, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 18.30 un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări.

Ajunse la DN19, persoanele în cauză au încărcat coletele într-un autoturism care ulterior a demarat în viteză spre localitatea Sighetu Marmației.

O echipă de intervenție a Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice și luminoase, reușind oprirea acesteia după aproximativ un kilometru.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului este cetățean ucrainean V.M., de 30 de ani, iar în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări.

Şoferul şi autoturismul a fost duşi la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii au rezultat 8.400 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 98.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Un alt echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Valea Vișeului a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Poliţiştii au intervenit pentru reținerea bărbaților, moment în care aceștia au abandonat țigările și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pe timpul acțiunii a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție, fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment.

În zonă, au fost descoperite opt colete care conţineau 3.470 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În dimineața zilei de 1 martie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au fost informați de către grănicerii ucraineni despre faptul că aceștia au observat, în apropierea frontierei, pe teritoriul lor, două persoane care transportau o cantitate mare cu țigări.

Imediat, la nivelul S.P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care lucrătorii noștri au descoperit în apropierea frontierei în zona localității Straja, o sanie pe care se aflau mai multe baxuri cu țigări.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri de cercetare a zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate.

Din primele verificări a rezultat faptul că țigările de contrabandă urmau a fi transportate cu ajutorul saniei către interiorul țării pentru a fi comercializate ulterior pe piața neagră de desfacere.

S-a luat măsura transportării saniei și coletelor la sediul sectorului unde în urma inventarierii, au rezultat aproximativ 2.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 29.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră români și grăniceri ucraineni fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În 28 februarie, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, Alina C., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în barele de protecție față și spate, precum și în portiere, podul pedalier și în scaunele din față și spate, cantitatea de 1.480 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.220 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen Passat în valoare de aproximativ 9.200 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA