Acasăoameni noiÎNCĂ O LOVITURĂ PENTRU DNA – Ce s-a decis în cazul judecătoarei...

ÎNCĂ O LOVITURĂ PENTRU DNA – Ce s-a decis în cazul judecătoarei Viorica Costiniu

spot_img

DISTRIBUIȚI

LOVITURĂ PENTRU DNA  Curtea de Apel Bucureşti a respins, pentru a patra oară, cererea DNA de recuzare a judecătoarei Viorica Costiniu, magistratul care judecă dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu.

La ultimul termen de judecată, pe 12 iulie, Viorica Costiniu a decis sesizarea procurorului general al României, precum şi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la faptul că procurorul care a întocmit rechizitoriul în cauză nu a răspuns solicitării instanţei de a i se comunica stadiul cercetărilor în ceea ce priveşte persoanele faţă de care s-a dispus disjungerea pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, scrie News.ro.

Instanţa a mai făcut o astfel de adresă de două ori şi i s-a răspuns de fiecare dată că persoanele nominalizate sunt cercetate în continuare. Costiniu a cerut CSM să efectueze verificări şi să ia măsurile ce se impun, fără a preciza însă în baza cărui text de lege poate să efectueze Consiliul verificări şi să ia măsuri împotriva unui procuror. Acesta a fost şi motivul pentru care DNA a cerut, pentru a patra oară, recuzarea judecătorului, cerere respinsă ca inadmisibilă.

Alte cereri de recuzare ale aceluiaşi magistrat au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 aprilie 2015, 5 octombrie 2015 şi pe 23 noiembrie 2015.

Conform procedurii, cererea de recuzare a judecătorului trebuie motivată de procuror, iar completul imediat următor, format dintr-un singur judecător, o soluţionează.

Pe 28 noiembrie 2014, judecătoarea Viorica Costiniu a decis să returneze dosarul lui Duicu la DNA şi a invocat o serie de chestiuni procedurale. Astfel, ea a susţinut că o serie de fapte ale unui inculpat din dosar nu au fost descrise suficient în rechizitoriu, motiv pentru care a cerut refacerea urmăririi penale. Decizia a fost atacată de procurorii DNA la instanţa supremă care a decis că dosarul să fie judecat, în continuare, de Curtea de Apel Bucureşti.

 

Mai multe, aici.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA