spot_img
AcasăberzmudeÎncă o bătălie pierdută de PDL! Virgil Prună (USL), reales primar al...

Încă o bătălie pierdută de PDL! Virgil Prună (USL), reales primar al comunei Mireşu Mare

DISTRIBUIȚI

Preşedintele B.E.J. Maramureş, Virginia Pop, a declarat că au fost centralizate rezultatele alegerilor celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcţia de primar al comunei Mireşu Mare, unde au rămas în cursa electorală, după alegerile locale data de 10 iunie, candidaţii Ioan Mătieş şi Virgil Prună.
La data de 24 iunie a.c., pe listele electorale permanente ale Circumscripţiei Electorale Mireşu Mare au fost înscrişi 3893 de alegători cu drept de vot. Copiile listelor electorale permanente au inclus 3784 de alegători cu drept de vot. La alegerile pentru funcţia de primar de duminică, 24 iunie a.c., s-au prezentat la urne pentru a-şi exprima opţiunile electorale 2605 de alegători cu drept de vot. Pe listele electorale complemntare au fost înscrise 40 de cetăţeni cu drept de vot.  
Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 2582. Numărul total al voturilor nule a fost de 23. Urna specială a fost utilizată pentru a oferi posbilitatea a 69 de alegători cu drept de vot să îşi exprime opţiunile electorale.
Cei doi candidaţi la funcţia de primar au obţinut următoarele voturi valabil exprimate:
Ioan Mătieş (PDL) – 1239 voturi
Virgil Prună (USL) – 1343 voturi
Diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost de 104 voturi în favoarea lui Virgil Prună, care a fost declarat ales pentru atribuirea mandatului de primar, conform art. 97, alin (2) şi alin (3) din Legea nr. 67/2005 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi cmpletările ulterioare.
Preşedintele B.E.J., judecător Virginia Pop, a mai precizat că, în zilele următoare, judecătorul Andrei Rus, locţiitor B.E.J. se va deplasa la Bucureşti pentru validarea rezultatului alegerilor din comuna Mireşu Mare de către Biroul Electoral Central.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA