AcasăEvenimentINAUGURARE – Târgu Lăpuş şi Fărcaşa au staţie SMURD. Din 29 decembrie...

INAUGURARE – Târgu Lăpuş şi Fărcaşa au staţie SMURD. Din 29 decembrie şi Bogdan Vodă. Investiţii de 2,8 milioane euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

În oraşul Târgu Lăpuş a fost inaugurată astăzi, miercuri 21.12.2011, cea de-a cincea staţie S.M.U.R.D. din judeţul nostru. La eveniment au participat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean, Mitru Leşe, primarul oraşului Târgu Lăpuş, dr. Rareş Pop, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, primari din Ţara Lăpuşului şi alte oficialităţi judeţene şi locale. Staţia este dotată cu o autospecială de tip “B“, cu echipaj de prim ajutor calificat şi va fi deservită de câte  trei paramedici pompieri pe tură. Înfiinţarea acestei staţii a fost necesară în vederea diminuării timpului de răspuns şi rezolvarea cu operativitate a cazurilor medicale de urgenţă din această zonă. aionul de intervenţie al noii staţii S.M.U.R.D. este identic cu cel al Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş, care are o o populaţie de 34.846 de persoane, cuprinde un oraş, 8 comune şi 36 sate. Înfiinţarea staţiei S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş va duce la micşorarea timpului mediu de răspuns la urgenţe medicale de la circa 90 de minute la 30 minute. Aceasta înseamnă o reducere de 3 ori a perioadei de la anunţarea unui eveniment până la sosirea ambulanţei S.M.U.R.D., asigurându-se astfel cetăţenilor din această zonă asistenţa medicală de nivelul aşteptat din partea unor structuri profesioniste.

O altă staţie SMURD- cea de-a patra din Maramureş- şi-a început activitatea ieri, 20.12.2011, în comuna Fărcaşa. La inaugurarea ei au participat Sandu Pocol, prefectul judeţului, Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcaşa, numeroase oficiallităţi judeţene şi locale. Raionul S.M.U.R.D. Fărcaşa are o populaţie de 16.453 de persoane şi cuprinde 5 comuneşi 11 sate. Odată cu operaţionalizarea staţiei, care este dotată cu o ambulanţă de tip “B“, cu echipaj de prim ajutor calificat, distanţa de răspuns a personalului I.S.U. la urgenţe medicale a scăzut la 15 kilometri, iar  timpul mediu de răspuns s-a micşorat de la 32 de minute la 10 minute. Aceasta înseamnă o reducere de mai mult de 3 ori a perioadei de la anunţarea unui eveniment până la sosirea salvatorilor.

Joi, 29.12.2011, la ora 9.30, în comuna Bogdan Vodă se va deschide o nouă staţie S.M.U.R.D.- cea de-a şasea din judeţ. Dotarea acestor staţii S.M.U.R.D. cu autospeciale noi a fost posibilă prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş. Valoarea totală a proiectului pentru judeţul nostru se ridică la circa 2,8 milioane de euro.

Text si fotografii: Cornel Băbuţ, ISU Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA