AcasăActualitateINAUGURARE - Polițiștii maramureșeni au, de azi, unul dintre cele mai moderne...

INAUGURARE – Polițiștii maramureșeni au, de azi, unul dintre cele mai moderne centre de reținere și arestare preventivă din România

DISTRIBUIȚI

INAUGURARE  Lucrările de modernizare al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureş au fost finalizate. Acesta asigură condiții de cazare și măsuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din România.

În perioada 2016 – 2019, au fost efectuate lucrări de consolidare, extindere și modernizare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureş.

Actualul spaţiu de detenţie respectă demnitatea umană şi întruneşte standardele sanitare şi de igienă, fiind dotat astfel încât să ofere persoanelor lipsite de libertate condiții pentru dormit, servirea  mesei şi păstrarea bunurilor personale.

Cele 15 camere de deţinere au o capacitate totală de 31 de locuri, 14 camere cu câte două locuri şi o cameră cu trei locuri. Camerele de detenţie beneficiază de lumină naturală, ventilaţie directă, grupuri sanitare în fiecare cameră, încălzire, aer condiţionat şi acces la TV.

De asemenea, în urma lucrărilor de reabilitare a fost amenajat un club, o bibliotecă, un cabinet medical, două infirmerii, frizerie, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă.

Pereţii aferenţi curţii de plimbare au fost consolidaţi, iar în interiorul curţilor au fost montate aparate de gimnastică pentru efectuarea de exerciții fizice și elemente fixe pentru asigurarea odihnei și relaxării.

Au fost instalate posturi fixe de telefonie publică pentru asigurarea, în mod corespunzător, a dreptului la convorbiri telefonice şi au fost îmbunătăţite sistemele de pază şi siguranţă şi eficientizate activităţile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în cadrul centrului.

În cadrul centrului, au fost amenajate spații în care se efectuează audierea persoanelor custodiate și audieri de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din penitenciar. Se asigură dreptul la vizită cu apărătorii aleși, cu psihologul, cu preotul pentru asistența religioasă, cu reprezentați diplomatici, în cazul persoanelor cu cetățenie străină și întrevederi cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, cu atribuții în respectarea drepturilor omului.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA